Régóta várt látnivaló nyitott meg Japánban

Örülhetnek az anime, és különösen a Studio Ghibli rajongói.

Megnyitott ugyanis a Nagoja melletti Ghibli Park, amely Mijazaki Hajao stúdiójának legnépszerűbb karaktereit is filmjeleneteit eleveníti meg a 2005-ös expó területén. A 17 és fél hektár öt különböző régióra oszlik, melyek közül jelenleg három áll nyitva a látogatók előtt.

Az Arcnélküli szellem a Chihiro Szellemországban című filmből a Ghibli nagy tárházában

Az egyik A Ghibli nagy tárháza, amelyben hatalmas beltéri város kapott helyet retroutcákkal, kiállításokkal és jelenetekkel például a Laputa – Az égi palota vagy a Totoro – A varázserdő titka című filmekből.

Egy mozi is épült, amelyben csak itt és a tokiói Ghibli Múzeumban látható rövidfilmeket vetítenek, és játszóház, ajándékbolt valamint kávézó egészíti ki az élményt.

A Ghibli nagy tárháza

A második terület Az ifjúság dombja, ahol be lehet pillantani többek között A könyvek hercegének régiségboltjába és A macskák királysága című mese világába, és remek kilátás nyílik innen az egész parkra.

Macskabusz a Totoro – A varázserdő titkából

A harmadik szekciót, a Dondoko-erdőt a Totoro – A varázserdő titkának szentelték, és a középpontjában a rajzfilmből ismert házikó áll, és egy Totoro témájú játszótér is van itt.

Satsuki és Mei háza a Totoro – A varázserdő titkából

2023-ra tervezik a két további övezet megnyitását, a Mononoke-faluét, amely A vadon hercegnőjének díszleteit kelti életre, és A boszorkányok völgyéét, amely A vándorló palotából és a Kiki – A boszorkányfutárból idéz fel jeleneteket.

Yubaba, a Chihiro Szellemországban egyik karaktere

A látogatóknak előre kell jegyet foglalniuk az egyes szekciókba, de ezt jelenleg csak egy japán nyelvű jegyfoglalási webhelyen keresztül tudják megtenni. A park Nagojától keletre található, kevesebb mint két órányira Tokiótól és körülbelül 50 percnyi vonatútra Oszakától és Kiotótól.

Japánba jelenleg három oltással vagy negatív teszttel lehet beutazni.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

anime | rajzfilm | Nagoja | japán | Ghibli Park

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom