Nyolcadszorra várja a piknikezőket május 21-én Noszvajon a Nomad csapata a SVÉT-tel karöltve, hogy egy igazi békebeli együttléttel ünnepeljék az életet.
A tematika pedig nem más, mint a swing, tehát vidám dzsesszre, pörgős szoknyákra, na meg hintákra lehet számítani a völgyben. – Ismerős arcok, a SVÉT-től megszokott finom falatok, mindez a kertünkben a természet ölelésében: mi így képzelünk egy pikniket. És persze meglepetéssel is készülünk! – mondja Balogh Bari, a házigazda.
A Nomád Hotel kertjében mindig zajlik az élet, a környező erdőben pedig az is nyugalomra lel, aki valami különlegesre vágyik: az ország legizgalmasabb szállásai bújnak meg a fák között, ilyenek a legújabb „Lépcsőházak”, vagy a buborékok, amikben az ember tényleg eggyé válhat a természettel. A piknik alatt természetesen ezeket is meg lehet majd nézni vezetett túra keretében.
A pikniken egyetlen feladat van: hogy jól érezd magad!
A fűre lépni mezítláb a legjobb, az árnyékban ér elbóbiskolni egy pohár egri bor után, az éhségedet pedig a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) ország minden tájáról idesereglett vendéglátói biztosítják. A családi hangulat garantált, nemcsak a vendéglátók járnak rendszeresen össze, a vendégek is komoly törzsgárdát alkotnak. – A Glamping Piknik egy igazi örömünnep, örömfőzés, ahol nincs fellépő, mert a sztárvendég maga a vendég. És hogy mennyire? Az majd kiderül, annyit azonban megsúgunk, hogy idén a vendégek között lesznek beépített emberek. A swinget ugyanis komolyan vesszük, ki tudja, még a végén közös tánc is kerekedik – titokzatoskodik Bari.
Belépő nincs, de regisztrálni előre kell: 12 órától délután 6-ig három turnusban fogadják majd a vendégeket.
Résztvevő SVÉT éttermek:
- Rosinante Fogadó (Szigetmonostor)
- Szabi a Pék (Szentendre)
- Macok Bisztró (Eger)
- Anyukám mondta (Encs)
- A Séf és a Kertész (Pócsmegyer)
- Hotel Botanica (Dánszentmiklós)
- Fázis Koszt&Kávé
- Nomad Hotel & Glamping (Noszvaj)
Helyi borászatok:
- Kovács Nimród Borászat,
- Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok,
- St.Andrea Szőlőbirtok és Pincészet
Csoki: Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)
Kávé:One Eleven ( Sopron)
Kézműves sör : Beertailor
(Fotó: Szindbád, az utazó)
piknik | zene | nomád hotel | gasztro | glamping | noszvaj
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!