Nincs több sütögetés az út szélén: nagy tilalomhullám jön a népszerű üdülőhelyen

A goai kormány rendeletet adott ki, melynek célja, hogy visszaszorítsa a turizmushoz kapcsolódó, kellemetlen tevékenységeket.

A turisztikai minisztérium „zavarónak” nevezte többek között az olyasmiket, mint az út mentén sütögetés, az államon kívüli célpontokra vezető utak árusítása, alkoholfogyasztás a tengerparton vagy az üvegtörés, és felhatalmazta a rendőrséget, hogy fellépjen a rendbontók ellen, miután az említett tevékenységek "rontják az úti célok turisztikai potenciálját".

A minisztérium összesen tíz dolgot tett tiltólistára, ezek közé tartozik a vízi sportok gyakorlása az engedélyezett zónán kívül, sütögetés az út mellett (ami elsősorban a belföldi turistáknak róható fel), hajó- illetve más jegyek árusítása az engedélyezett jegyirodákon kívül és az engedély nélküli mozgó árusítás.

A minisztérium hozzátette, hogy a szolgáltatók semmilyen módon nem akadályozhatják a turisták szabad mozgását, nem képezhetnek akadályt, és nem kényszeríthetik a látogatókat bármely szolgáltatás megvásárlására. Nem szabad emellett engedély nélkül nyugágyakat és asztalokat elhelyezni valamint alkoholt fogyasztani a strandokon, és tilos illetéktelenül behajtani.

Egyre több turisták körében népszerű úti célon vezetnek be különböző korlátozásokat, ezért nem árt tisztában lennünk azzal, hogy hol, mit szabad és mit nem.

(Forrás: Travel Daily Media, képek: Getty Images)

tilalom | goa | turisták

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom