Így állították meg a tömeges öngyilkossági kísérleteket a világ legismertebb hídján

Kilométernyi hosszú hálót telepítettek a Golden Gate híd alá annak érdekében, hogy megvédjék az öngyilkos szándékkal érkezőket.

A MacDonald Architects stúdió a közelmúltban a San Francisco-i Golden Gate híd mindkét oldalára biztonsági hálókat tervezett, hogy megakadályozzák az öngyilkossági kísérleteket. A hidat kezelő állami szervezet megbízásából készült tervek pedig mára a gyakorlatban is elkészültek és úgy tűnik, be is váltak.

A tájékoztatás szerint a hálókat a nyolcvanhét éves híd kilencvenöt százalékos hosszára szerelték fel, a jelenleg is épülő szakaszon pedig függőleges kerítéseket telepítettek. A rozsdamentes acélból készült hálókat a járdaszint fölé hat méterrel szerelték fel, valamint vörösre festett acélkarokkal rögzítették.

A háló megtartja a hídról leugrókat,

hogy aztán a helyszínre kiérkező biztonsági szolgálat tagjai ki tudják emelni az öngyilkosságot megkísérlőket.

Úgy tudni, évente átlagosan harminc öngyilkosság történik a Golden Gate hídon, a felszerelt háló ezt a számot drasztikusan visszaszoríthatja. Emellett

a törődés és a remény szimbólumaként második esélyt kínál

azoknak, akik a hídhoz érkezésükkor még menthetetlennek látják a helyzetüket.

A MacDonald Architects vezetője, Donald MacDonald éveket töltött a hatékony öngyilkosság-megelőzési megoldások kutatásával. A Dezeennek úgy fogalmazott, a legnagyobb kihívást a szél hídra gyakorolt hatása és a magas költségek jelentették amellett, hogy a helyi érdekeket is figyelembe kellett venni a tervezés során.

(Forrás: Dezeen, fotók: Getty és Golden Gate Bridge, Highway and Transportation District)

öngyilkosság | san francisco | golden gate | Golden Gate híd | halo

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom