Ezeket az ételeket főztük a leggyakrabban idén a Google szerint

A napokban a Google kiadta éves jelentését arról, melyek voltak 2021 legfelkapottabb keresőkifejezései. Az ételek terén a legnépszerűbb kulcsszó nem lepi meg a közösségi média-felhasználókat: a leggyakrabban a TikTok tészta kifejezésre kerestünk rá.

Bár sok tésztarecept található a TikTokon, a keresés valószínűleg arra a paradicsomos és fetasajtos tésztára vonatkozik, amely nyáron szabályosan felrobbantotta a közösségi médiát, hogy aztán minden magára valamit adó TikTokker elkészítse.

A fogás amúgy tényleg rendkívül egyszerű. Dobj pár koktélparadicsomot egy hőálló tálba néhány gerezd fokhagymával és egy darab fetával! Önts rá egy kevés olívaolajat, süsd körülbelül fél óráig, amíg a feta kissé megbarnul, a paradicsomról pedig elkezd leválni a héja! Szórd meg frissen aprított bazsalikommal, és keverd össze a főtt tésztával!

A második legnépszerűbb ételrecept a szalonnalekvár volt, ami sokkal inkább egy csatni.

Az alapja az almaecettel és paradicsommal összefőzött bacon, és mivel egyszerre édes, fanyar és füstös, különleges ízeket ad az ételeknek. Ehetjük pirítóson, mehet sült húsok mellé, sőt, grillezett sajthoz is kiváló párosítás lehet.

A dobogó harmadik fokára a birria taco állhatott fel. A mexikói étel egyfajta pörkölt, amit lassú tűzön készítenek el és amiből sosem spórolják ki a csilit, a fokhagymát, a köményt, a babérlevelet és a kakukkfüvet sem. A fogás készülhet marhából, bárányból, birkából, de akár kecskéből is, és tovább ízesíthető korianderrel valamint lime-mal. Általában tortillával fogyasztják.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty, Unsplash)

google | legnépszerűbb étel | fogas | étel

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom