Ezeket az ételeket főztük a leggyakrabban idén a Google szerint

A napokban a Google kiadta éves jelentését arról, melyek voltak 2021 legfelkapottabb keresőkifejezései. Az ételek terén a legnépszerűbb kulcsszó nem lepi meg a közösségi média-felhasználókat: a leggyakrabban a TikTok tészta kifejezésre kerestünk rá.

Bár sok tésztarecept található a TikTokon, a keresés valószínűleg arra a paradicsomos és fetasajtos tésztára vonatkozik, amely nyáron szabályosan felrobbantotta a közösségi médiát, hogy aztán minden magára valamit adó TikTokker elkészítse.

A fogás amúgy tényleg rendkívül egyszerű. Dobj pár koktélparadicsomot egy hőálló tálba néhány gerezd fokhagymával és egy darab fetával! Önts rá egy kevés olívaolajat, süsd körülbelül fél óráig, amíg a feta kissé megbarnul, a paradicsomról pedig elkezd leválni a héja! Szórd meg frissen aprított bazsalikommal, és keverd össze a főtt tésztával!

A második legnépszerűbb ételrecept a szalonnalekvár volt, ami sokkal inkább egy csatni.

Az alapja az almaecettel és paradicsommal összefőzött bacon, és mivel egyszerre édes, fanyar és füstös, különleges ízeket ad az ételeknek. Ehetjük pirítóson, mehet sült húsok mellé, sőt, grillezett sajthoz is kiváló párosítás lehet.

A dobogó harmadik fokára a birria taco állhatott fel. A mexikói étel egyfajta pörkölt, amit lassú tűzön készítenek el és amiből sosem spórolják ki a csilit, a fokhagymát, a köményt, a babérlevelet és a kakukkfüvet sem. A fogás készülhet marhából, bárányból, birkából, de akár kecskéből is, és tovább ízesíthető korianderrel valamint lime-mal. Általában tortillával fogyasztják.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty, Unsplash)

étel | legnépszerűbb étel | google | fogas

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa