A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

A valóság nem mindig olyan, amilyennek a beállított fotókon tűnik, a Google Térkép viszont az újításaival arra törekszik, hogy a realitásokhoz minél hűbb képet kapjunk arról a helyről, amit keresünk. Ehhez hamarosan négy újítás is hozzájárul majd.

Ismerd meg a hely hangulatát!

A mesterséges intelligencia és a térképhasználók véleményei, megjegyzései, fotói és videói alapján könnyebben feltérképezhetjük azoknak a helyszíneknek a hangulatát, amiket meg akarunk nézni: gyorsan kideríthetjük, hogy tényleg izgalmas-e a művészinek nevezett negyed, és valóban megéri-e a látogatást valamelyik népszerű utca.

250 lélegzetelállító légifelvétel

A nemrég született immerzív nézet funkció mintegy 250, ikonikus műemlékekről és épületekről készült légifelvétellel bővül a Tokiói toronytól az Akropoliszig.

Segítség a tervezéshez

Prediktív modellezés segítségével a térkép azt is megpróbálja megjósolni, mennyire lesz forgalmas másnap vagy épp egy hét, egy hónap múlva az a helyszín, ahová készülünk.

Bővül az Élő kép

Nemcsak az immerzív nézet, de az a telefonról elérhető Élő kép funkció is bővül. Ennek segítségével úgy navigálhatunk, miközben sétálunk, hogy közben a Street View képét követjük a mobilon. Ez a funkció nemsokára kereséssel egészül ki, így könnyen megtalálhatjuk például a bankautomatákat, boltokat, kávézókat a közelben, és azt is megtudhatjuk, meddig vannak nyitva és mennyire zsúfoltak éppen. Ez a kiegészítés a következő hónapokban Londonban, Los Angelesben, New Yorkban, San Franciscóban, Párizsban és Tokióban lesz elérhető.

A térkép egy nemrég kapott kiegészítéssel már az üzemanyagtakarékosságra is ügyel, amikor útvonalakat ajánl.

(Forrás: Google, képek: Google, Unsplash)

google maps | google térkép | újítás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom