Google-térképpel kirándultak, de úgy eltévedtek, hogy menteni kellett egy turistacsoport tagjait

Több túrázót is mentenie kellett egy British Columbia-i kutató-mentő csoportnak azt követően, hogy Google Maps segítségével akarták felfedezni a vadont. A bökkenő csak az volt, hogy olyan ösvényt követtek, ami a valóságban nem is létezett.

Az elmúlt két hónapban két túrázó társaság is eltévedt a Mount Fromme-tól északra, Vancouver közelében. A CBC értesülései szerint egy kiránduló két évvel ezelőtt el is hunyt ugyanezen a területen, miközben a Google térképének útvonalát követte.

A november 4-én bajba jutott túrázó egy sziklán rekedt a Fromme-hegy hátsó oldalán, miközben Kennedy-vízesés felől próbált felmászni. A kiránduló felhívta a 911-et és közölte: lóg a sziklán és fogalma sincs, meddig tudja tartani magát.

Az illető pontosan azon a sziklán került a saját maga által állított csapdába, ahol

két évvel korábban egy másik túrázó az életét vesztette.

A British Columbia-i kutató-mentő csoport, a North Shore Rescue most tudta csak elérni, hogy a Google távolítsa el az alkalmazásból a nem létező ösvényt.

A szakértők emellett arra hívják fel a figyelmet, hogy ha okostelefonnal kirándulunk, abban az esetben egy kifejezetten túrázáshoz készült alkalmazást használjunk, de a legjobban akkor járunk, ha

hagyományos papíralapú térképpel és iránytűvel vágunk neki az erdőnek.

Nem ez az első eset, hogy a Google Maps félrevezeti a túrázókat. A skóciai Ben Nevisen környékén több túrázó is megsérült 2021-ben, miután az alkalmazás nem megfelelő terepre vezette őket.

(Forrás: Explorersweb, fotó: Getty)

térkép | google maps | kiránduló | google térkép | túrázó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom