37 millió követője és 17 Michelin-csillaga van a világ legsikeresebb celebséfjének

Idén is összeállították a világ leghíresebb celebséfjeinek listáját, melynek élére immáron második éve Gordon Ramsay került, köszönhetően közösségi média-jelenlétének.

A rangsort olyan tényezők alapján állították fel, mint a követők száma, a becsült Instagram-bevételek mértéke, az elköteleződési arány, az éttermek és a Michelin-csillagok száma, valamint az, hogy hány országban tevékenykednek. A júniusi adatgyűjtéskor Ramsay 14,3 millió követővel rendelkezett az Instagramon és

37,7 millióval a TikTokon.

A közösségi oldalakból akár 38,5 millió dolláros bevételre is szert tehetett, de a TikTok és az Instagram is szépen termelhetett neki. A sztárszakácsnak a világ hét országban ötvenhat étterme van, pályafutása során összesen tizenhét Michelin-csillagot szerzett, bár jelenleg ebből csak hét aktív.

A celebszakácsok listájának második helyezettje Yannick Alléno francia séf, a bronzérmes pedig Wolfgang Puck lett.

Ha csak a TikTokot nézzük, szintén legyőzhetetlen volt Ramsay, hiszen míg neki 37,7 millió követője van, a második legnépszerűbb séf, Amaury Guichon cukrász "csak" 21,4 millió követővel rendelkezik, a harmadik helyezett, Martha Stewart 1,6 millió követővel bír.

Ramsay azonban nem tarolt minden kategóriában. Bár neki van a legtöbb követője a közösségi oldalakon, a szingapúri séf, Nancy Lam rendelkezik a legelkötelezettebb követőkkel. Guy Fieri kétszáztizennyolc étteremmel büszkélkedhet, Jamie Oliver pedig huszonhárom országban aktív. Joël Robuchon francia séf, bár 2018-ban elhunyt, még mindig 17 Michelin-csillaghoz van köze. Alain Ducasse-nak pedig tizennégyhez.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

celebséf | Gordon Ramsay | híresség | híres | celeb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom