Gordon Ramsay ismét új szintre emeli a gasztronómiát – szó szerint. London egyik legmagasabb épületében, a 22 Bishopsgate hatvanadik emeletén nyitotta meg kapuit a Restaurant Gordon Ramsay High, amely Európa legmagasabban fekvő étterme.
A Michelin-csillagos éttermekkel büszkélkedő séf grandiózus projektje nem csupán az exkluzív helyszín miatt különleges, hanem azért is, mert az ikonikus fine dining-élményt szeretné kevésbé merevvé, közvetlenebbé és elérhetőbbé tenni.
A tizenkét székes, séfasztalos koncepcióval működő étterem, a Restaurant Gordon Ramsay High a lélegzetelállító panorámát és a csúcsminőségű konyhaművészetet ötvözi. Az elegáns enteriőr – márványfalakkal, bőrszékekkel és kristálycsillárokkal – a városkép látványát helyezi előtérbe. Ramsay és séfje, James Goodyear célja, hogy
a vendégek ne csupán fogyasztók legyenek, hanem aktív résztvevői az étkezési élménynek.
Éppen ezért szabadon mozoghatnak a konyha és az étkező között, betekinthetnek az ételek elkészítésének folyamatába, sőt akár részt is vehetnek benne.
„A fine dining már nem arról szól, hogy az ember feszesen ül egy asztalnál és mereven vacsorázik” – mondja Goodyear. Hozzátette, hogy a skandináv konyhából inspirálódva egy lazább, interaktívabb élményt szeretnének nyújtani, amelyben az ételek kifinomultsága nem vész el, sőt még inkább kiteljesedik.
Ramsay és csapata hosszú évek munkájával hozta létre ezt a különleges éttermet, amely nemcsak a fine dining újragondolását célozza meg, hanem egyfajta közösségi térként is működik, ahol a séfek és vendégek közötti határvonal elmosódik. A fogások kifinomultak, az alapanyagok prémium minőségűek, de a cél mégis az, hogy a vendégek úgy érezzék magukat, mintha egy séf otthonában vacsoráznának –
csak éppen kétszázhatvankilenc méterrel a város felett.
A Restaurant Gordon Ramsay High február 4-én nyílt meg, és a neves séf többi új londoni projektjével együtt – a Lucky Cat étteremmel és bárral, a Lucky Cat tetőterasszal, a Bread Street Kitchennel és a Gordon Ramsay Academy-vel – valóban egy új gasztronómiai korszak kezdetét jelzi.
(Forrás: CNTraveller, fotók: Gordon Ramsay Restaurants weboldala)
london | fine dining | Gordon Ramsay | étterem | legmagasabb
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!