Vigyázz a gorillák Instagramjával, mert behúz és nem ereszt

Egészen magával ragadó élmény lehet vadon élő gorillákkal találkozni, de a róluk készült képekben és videókban is könnyen elveszhetünk.

Ha az ember Ruandában jár, szinte biztos, hogy nem hagyná ki a fotózkodást a gorillákkal. Ha pedig ez így van, miért ne lehetne ezeket a fényképeket a tudomány szolgálatába? A Visit Rwanda turisztikai szervezet, a Ruandai Fejlesztési Tanáccsal és az ország Volcanoes Nemzeti Parkjával együttműködve pontosan így tett, és megalkotta a GorillaGram nevű platformot.

A Visit Rwanda oldalán és az Instán is megtalálható katalógus a címkék alapján gyűjti össze az Instagramról a gorillákról készült fotókat,

a látogatók pedig, akik lencsevégre kapják az állatokat, így részt vehetnek egy közösségi kutatásban. Minden gorillacsaládhoz külön hashtag tartozik, és ha a látogatók ezzel együtt töltik fel a képeiket a közösségi médiába, akkor ezeket egy csomagba lehet rendezni.

A kutatók így könnyebben nyomon tudják követni a majmok viselkedését, az adott csoportban bekövetkező változásokat, interakciókat, és értesülhetnek az esetleges sérülésekről vagy más problémákról, a látogatók pedig virtuálisan követhetik tovább a gorillacsaládok életét azután is, hogy elbúcsúztak tőlük.

A gorillákat csak szakvezetéssel lehet meglátogatni, és a túravezető mondja el, hogy hogy hívják az adott csoportot, valamint azt, hogy milyen címkék társulnak hozzá, a nemzeti park egy munkatársa pedig figyelemmel kíséri a címkézéseket az oldalon, hogy ne csússzon hiba a rendszerbe.

Hogy milyenek a gorilák testközelből? Szerezhetünk erről néhány benyomást Balogh Boglárka utazó újságíró-fotográfustól, aki szociográfiai és állatvédelmi témákon dolgozva járja a világ országait, és az Uganda hegyeiben élő gorillák között is megfordult.

(Forrás: Matador Network, képek: Getty Images)

gorilla | ruanda | fotó | instagram

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom