Nem bírják tovább a napozóágy-diktatúrát, tiltakozás indult a görög üdülőhelyen

Párosz szigetének lakosai megelégelték, hogy egyre nagyobb területet foglalnak el a homokos strandokból a magáncégek által bérbeadott, drága napozóágyak.

A strandolni vágyó helyiek a part szabad használatát követelik, tiltakozásuk példáját pedig először a közeli Naxosz szigetén, majd az ország északi és déli részén található más üdülőhelyeken is követni kezdték, míg egyre nagyobb országos mozgalom nőtte ki magát, melyet a média “törölközőmozgalomnak” nevezett el.

Kolimpithres

A helyiek élvezik az itteni nyugalmat, ezért nem akarjuk, hogy a strandot olyan vállalkozások foglalják el, amelyeket csak a pénz érdekel, nem pedig a természet és a hangulat"

mondta egy 53 éves pároszi lakos, Ronit Nesher.

Görögországban a legtöbb part ingyenes és szabadon látogatható, azonban egyre több vállalkozás kap engedélyt napágyak és napernyők bérbeadására. A tiltakozók szerint ráadásul nem is kevés pénzbe kerül az eszközök használata, két nyugágy és egy napernyő ára gyakran meghaladja a száz eurót is egy napra, és sok esetben a vállalkozások jóval túlterjeszkednek az engedélyezett partszakaszon, kevés helyet hagyva azoknak, akik csak a törölközőjüket szeretnék leteríteni.

Plaka-part, Naxosz

A pároszi ügyben már ügyészi vizsgálat indult, és a naxoszi csoport is jogi panaszt nyújtott be.

Hogy a nyugágyak mekkora konfliktusforrást jelenthetnek, arra jó példa az az angliai város, amely betiltotta a nyugágyakat, nehogy fegyverként használják azokat.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

tiltakozás | napozóágy | mozgalom | szabadstrand | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom