Újabb nyaralóhelyen keletkezett tűzvész, evakuálásra szólították fel a lakókat

A hőhullám és az orkán erejű szél miatt Görögország több régiójában keletkezett tűzvész az éjszaka.

Az elmúlt három napban összesen 81 erdőtüzet jelentettek az országban, a legsúlyosabbak Attika keleti részén, valamint a közép-görögországi Boiotiában, Lutrákiban és az Athén melletti Dervenokhóriában keletkeztek. Két helyen gyújtogatás történt, ami miatt három embert őrizetbe vettek.

A görög fővárostól délkeletre és nyugatra lévő települések lakóit evakuálásra szólították fel, és lezárták az athéni Attiki Odos autópálya, valamint az Athén-Korinthosz autópálya egyes szakaszait.

A népszerű nyári üdülőhely, Szaronida, Kelet-Attika, Kaparelli és Keratea tágabb környezetében a legtöbb fronton a tűzoltók ellenőrzés alatt tartják a tüzet.

Görögország kedd reggel aktiválta az uniós polgári védelmi mechanizmust, amelyen keresztül az EU koordinálja a katasztrófákra és vészhelyzetekre adott válaszintézkedéseket.

Az EU Copernicus szolgálata a görög polgári védelem kérésére az érintett területek műholdas vészhelyzeti megfigyelését is biztosítja, és kárfelmérést végez az attikai régió több területén. A tűz által érintett területek a Google-térképen is láthatók.

Az elhúzódó száraz időjárás után az erős szelek különösen veszélyt jelentenek a régióra, ezért Görögország keleti részein és az Égei-tengeri szigeteken a legmagasabb, 4-es szintű erdőtűzriasztás van érvényben.

Nemrég Spanyolországban is tűzvész keletkezett.

(Forrás: GTP, MTI, képek: Getty Images)

evakuálás | görögország | tűz | erdőtűz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom