Ez az ország az első, amely úgy határozott, a koronavírus nem törölheti el a nyarat

Amíg mindenki csak tapogatózik azzal kapcsolatban, hogy mi lesz 2020 nyarán, hogy fogunk utazni, és egyáltalán lesz-e olyan ország, amely szívesen fogadja majd a turistákat, addig a görög kormány közölte, hogy július elsején újraindulnak. 

Kétség nem fér hozzá, hogy a turizmus és a vendéglátás sínyli meg legjobban a vírus miatti mobilitás csökkenését. A legsúlyosabb helyzetben pedig azok a nemzetek vannak, ahol turizmus nélkül gyakorlatilag teljesen megbénul a gazdaság, megszűnnek a munkahelyek. Ilyen például Görögország, amely egyedi elhelyezkedésük, a több mint csábító szigetvilág miatt lényegében nyáron termeli ki az év hazai összetermékének nagy százalékát.

A görög kormány közölte, hogy május 15-ig teljesen kidolgozzák a turizmus újraélesztésének tervét, július első napján pedig a lehető legbiztonságosabb, legátgondoltabb körülményeket biztosítva, de megnyitják a határaikat. Bizonyára még több hasonló hírekre számíthatunk az elkövetkezendő hetekben.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

görögország | post-korona | utazás | görög szigetek | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom