Épp New York felé tartott az egyik orosz gép, amikor Grönlandnál vissza kellett fordulnia

Először Nagy-Britannia, majd Szlovákia, Lengyelország és Bulgária tiltotta ki légteréből az orosz légitársaságokat és repülőgépeket, majd Észtország, Lettország, Litvánia és Szlovénia is csatlakozott a sorhoz.

Majd Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nemrég  bejelentette, hogy az Európai Unió kitiltotta területéről az orosz felségjelű, orosz tulajdonban vagy üzemeltetésben lévő repülőgépeket – a rendelkezés a magángépekre is vonatkozik.

Mivel a rendelet csak pár órája lett hivatalos, az Aeroflot Moszkvából New York felé tartó járata pedig 14:40 helyett 15:55-kor indult, ezért Grönlandnál szembe kellett néznie a légtérzárral – a bolygó legnagyobb sziget ugyanis dán felségterület. Így a repülőgépnek nem volt más választása, vissza kellett fordulnia Moszkvába.

Az oroszok is reagáltak az őket ért légtérzárra:

Oroszország kitiltotta légteréből minden cseh, lengyel és bolgár légitársaságot

A tranzitjáratokra is vonatkozó intézkedés válasz arra, hogy Varsó, Prága és Szófia pénteken lezárta légterét az orosz légitársaságok előtt.

(Forrás: Telex)

európai unió | grönland | orosz | aeroflot | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom