Olyan történt a Guccinál, amire több mint száz éve nem volt példa

A Gucci tervezői a divatház százkét éves történelme során először hirdettek sztrájkot. A szakszervezet szerint a cég az iroda áthelyezését a dolgozók elbocsátására használja fel.

Mint ismert, októberben az olasz luxusdivatház bejelentette, hogy kétszáztizenkilenc tervezője közül százötvenhármat Rómából Milánóba költöztet. A dolgozók tiltakozásképpen a divatház római irodája előtt gyűltek össze.

A négy órás munkabeszüntetés a Gucci százkét éves történelme során az első ilyen jellegű akció volt.

A Guardian beszámolója szerint a tiltakozásban ötvenen vettek részt, a sztrájkolók szerint pedig a Gucci lépése a tömeges elbocsátás álcázása, ugyanis a munkavállalók jelentős része nem fogja tudni vállalni a Rómából Milánóba való költözést a családi kapcsolataik miatt.

A Gucci szóvivője cáfolta ezeket a hangokat, úgy véli, hogy áthelyezés „nem irányozta elő a személyzet létszámának csökkentését”, és az intézkedést „a jelenlegi szabályozással teljes összhangban hajtják végre”. A szakszervezet ettől függetlenül azt követeli, hogy vizsgálják felül az áthelyezéssel kapcsolatos döntéseket.

(Forrás: RobbReport, fotók: Gucci)

gucci | divat | sztrájk | divatház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom