Ilyen könnyen még nem tehettél valamit a zöldebb világért

Akciót hirdet a GreenGo. 

Tavaly novemberben megírtuk, hogy a GreenGo ötszáz fát ültet el a fővárosban a 10 millió Fa Alapítvánnyal közösen. Az első négy fa a főváros IX. kerületében, a Közraktár utcában talált otthonra, és azért ötszáz a kitűzött mágikus cél, mert a GreenGo szerint körülbelül ennyi nem elektromos meghajtású autó van jelenleg közösségi használatban Budapesten más szolgáltatók üzemeltetésében, a cég pedig ezek szén-dioxid-kibocsátását szeretné kompenzálni. A tervek szerint a fák huszonöt év alatt mintegy száztonnányi szén-dioxidot fognak megkötni.

Most pedig itt a Gurulj a Fákért! program, melynek keretében az e-carsharing szolgáltató felhasználói 2021. január 19. és március 31. között a megtett kilométereikkel gyűjthetnek a következő elültetendő fákra – írja a bdpst.24.hu.

Ha szeretnél hozzájárulni a fásításhoz, és tenni egy tisztább jelenért és jövőért, csatlakozz a Gurulj a fákért! Támogatói Programhoz! Ha így teszel, minden vezetéssel töltött bérlési perced után mindössze egy forinttal fizetsz többet, amihez mi is hozzáteszünk egy forintot, így percenként már két forint pottyan a perselybe. Tehát díjcsomagtól függően minden levezetett perc után hatvanöt helyett hatvanhat forintot, illetve nyolcvan helyett nyolcvanegy forintot fizetsz. A vezetésen kívüli díjak, mint a parkolás vagy foglalás, változatlanok maradnak. A 2021. március 31-ig közösen összegyűjtött pénzt teljes egészében a faültetési kampányra fordítják – olvasható a GreenGo oldalán.

Ez is érdekelhet:

Bármilyen bringából elektromos biciklit csinál ez a dizájnos motor

Olyan könnyű, mint egy laptop, elfér a táskádban, és csak rá kell csatolni a biciklire, máris megtörténik a csoda.

(Forrás: bdpst.24.hu, fotók: Getty Images, Pixabay)

GreenGo | gurulj a fákért | faültetés | budapest | akció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom