Kiderült, mit álmodnak leggyakrabban az emberek a világ különböző tájain

A magyarok kilógnak a sorból.

Bár az álmok alapvetően nagyon egyéni élményeket dolgoznak fel, vannak köztük kollektív tapasztalatok is, melyek több embert érintenek, egymástól függetlenül. Ezt támasztja alá a mornings.co.uk-nek, egy olyan cégnek a kutatása is, mely a jobb alváshoz ad segítséget. A vizsgálat a Google-keresések alapján összesítette, melyek az emberek visszatérő álmai a világ különböző tájain.

Ehhez az álmokat először különböző kategóriákba sorolták: voltak az emberi testtel, a halállal, az állatokkal, a természettel, a családdal, a szerelemmel, a kapcsolatokkal, valamint a pénzzel és egyéb tárgyakkal kapcsolatos álmok.

Az eredmények szerint világszerte a legtöbben a kígyóra kerestek rá.

A száznegyvenhét vizsgált ország egyharmadában bukkant fel ez a szó az álommal kapcsolatos keresések között a leggyakrabban, de a többi helyszínen is sokszor előfordult. Különösen Kelet-Európában, Ázsiában és Afrikában jellemzőek a kígyókkal kapcsolatos álmok, míg az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában ezek csak a második helyet érték el, mert az említett két országban a leggyakrabban, úgy tűnik, a fogak elvesztésével álmodtak az emberek.

A magyarok a leggyakrabban halottakkal álmodnak,

ami elég partikulárisnak számít nemcsak a régióban, hanem világszerte is. A legtöbb szomszédunk (Románia, Szerbia, Horvátország, Ausztria) éjszakáit a már említett kígyók színesítik a leggyakrabban, akárcsak a finnek, a litvánok, oroszok, a törökök, a portugálok és a máltaiak álmait, de a fogak elvesztésének képe is gyakori Európában (Szlovákiában és Lengyelországban, valamint Svédországban, Norvégiában és Spanyolországban vezeti a kereséseket). Igaz, hogy maga a halál a csehek álmaiban is igen gyakran előfordul.

Szintén népszerű motívum a terhességé (Fehéroroszországban, Dániában, Németországban, Svájcban, Olaszországban és Grúziában), míg az ukránok a ciprusiakhoz hasonlóan tengerrel, a szlovének majmokkal álmodnak gyakran. A franciák álmaiban az exeik tűnnek fel többnyire, míg az albánokéban mell, a görögökében kalap, az örményekében pedig szőlő. Észtországban medvék, Lettországban pókok zavarják az alvók nyugalmát.

Az oldalon néhány álomhoz magyarázatot is fűznek, mely szerint a kígyó rejtett félelmeket és aggodalmakat jelenít meg, vagy figyelmeztetni akar valamire, míg a terhesség egy fejlődő vagy növekvő részünket szimbolizálja, de új ötlet születését is jelentheti.

Ha nyitott vagy a spirituális tapasztalatokra, akkor mutatunk tizenegy szakrális úti célt, amelyet érdemes meglátogatni a tavaszi nap-éj egyenlőségkor, itt pedig négy tippet olvashatsz, melyek segítenek a pihentető alvásban.

(Forrás: matadornetwork.com, mornings.co.uk, képek: mornings.co.uk, Unsplash, Pixabay)

álomfejtés | visszatérő | terhesség | álmok | kígyóval álmodni

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom