Így alakult át egy ipari monstrum hangulatos könyvkiadói irodává

A német De Winder Architekten egy korábbi hamburgi gépgyárat alakított át a Carlsen kiadó irodájává. A 2021-ben elkészült konstrukció egy szélesebb campus részét képezi, amely a város Altona kerületében épül a kiadónak a korábbi kirendeltségük felújításával.

Az új iroda fókuszpontját az épület nagy belmagasságát kihasználó, többfunkciós terem adja, amely különböző rendezvényeknek és összejöveteleknek ad otthont.

A teret moduláris és mozgatható bútorok szegélyezik, székeket és polcokat találunk ott, valamint állványzatból készült ideiglenes kiegészítőket és szobákat, amelyeket a régi épületen maradt festéknyomokra utalva jellegzetes piros színnel festettek be.

Az elején feltettük magunknak a kérdést, hogyan lehet térbeli (és léptékbeli) intimitást teremteni ebben a nagy hallban, és milyennek kell lennie a barátságos tereknek, hogy kívülről és belülről is lehessen értékelni őket”

– mondta a Dezeennek De Winder Architekten projekt vezetője, Sascha Nikolauschke.

Ezt a célt szolgálják az állványokból készült, fiókszerűen kihúzható „dobozszobák”, amelyek úgy keresztezik egymást, hogy belülről és kívülről egyaránt megtapasztalhatók.

A rendezvényteret függönyök választják el a hagyományosabb munkatereket tartalmazó szárnytól, amely a tér közepén futó, dupla magasságú "sétány" köré szerveződik. A földszintet újonnan beépített válaszfalak osztják tárgyalóvá.

Az emeleten az egyterű irodát a meglévő szerkezet nagy acéloszlopai és az egykori gyártóüzem maradványai keretezik. Alatta fekete, meleg belső faburkolatú, vörösre festett és függönyökkel díszített konferenciakabin néz a hallra.

A rendszerek rögzítését szándékosan mellőzték bizonyos pontokon, hogy nagyobbrugalmassággal kezelhessék a térhatárokat. Ugyanakkor azt akarták, hogy a különböző térbeli referenciák gyorsan és egyszerűen megkülönböztethetők legyenek egymástól, legalábbis vizuálisan. Ez a piacteret behatároló nagy függönynél is egyértelművé válik.

Minden elemet úgy választottak ki, hogy kompatibilisek legyenek az épület történetével, így a fekete acél utak, korlátok és tárgyalófülkék, az ipari stílusú bútorok és lámpatestek is kiegészítik az ipari maradványokat, akárcsak a daruvonat nyomai a mennyezeten.

Hamburg más érdekes épületátalakításoknak is otthont ad, az egyik legnépszerűbb konditermét például egy régi hentesüzletből alakították ki.

(Forrás: Dezeen, Mark Seelen/Dezeen)

 

Németország | könyvkiadó | átalakítás | hamburg | Carsberg

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom