Váratlan területen okozott brutális drágulást és káoszt az orosz-ukrán háború

A nem várt fordulat hatását számos luxusmárka megérzi.

A Bloomberg jelentése szerint a kisméretű nyers gyémántok ára csaknem húsz százalékkal emelkedett március eleje óta. A növekedést az orosz Alrosa bányavállalat elleni amerikai szankciók okozták, a cég ugyanis a világ gyémánttermelésének körülbelül egyharmadát adja.

Az ékszerészeknek pedig már most komoly nehézségeket okoz a drágakövek beszerzése.

Korábban a De Beers, a gyémántpiac másik jelentős szereplője képes lett volna a készleteinek felhasználásával növelni a kínálatot, alig két évtizeddel ezelőtt  ugyanis a cég londoni széfjeiben állítólag ötmilliárd dollárnyi értékű gyémántot tároltak. Ma azonban ez nincs így, ráadásul

2024-ig, a dél-afrikai bányáik bővítéséig biztosan nem lesznek képesek arra, hogy növeljék a kínálatukat.

A Tiffany & Co. és a Signet Jewellers már korábban bejelentette, hogy felhagynak az Oroszországban bányászott gyémántok vásárlásával, de mások nem tették meg ugyanezeket a lépéseket.

A Bloomberg szerint például az indiai gyémántiparban továbbra is élénken érdeklődnek az orosz gyémántok iránt, amit számos helyen már a világ más részéről származóként kezdenek el árulni, így egy idő után már nehéz lesz megbizonyosodni arról, hogy egy drágakő valójában honnan is származik.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

orosz háború | infláció | ékszer | háború | ukrán háború

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom