Gyönyörű páros az angol vidék és ez a meghitt családi ház

Mivel mindkettő csodás, nagyon jól illenek egymáshoz.

Az Elliot Architects tervezte ezt a pajtajellegű házat az angol Northumberland szélén álló kis faluban, Tyne Valley-ben. A völgyre és a békés barázdákra tekintő házban négy hálószoba található, burkolatát helyi duglászfenyőből oldották meg. A tetőt fémből alakították ki, ami egyfajta tisztelgés a 18. században bányászattal és fémolvasztással foglalkozó régió történelme felé.

A belső terekben a fehér és a világosság dominál, amit kreatívan és izgalmasan törnek meg élénk színfoltok, festmények, bárányszőnyegek vagy épp heverésző macskák. A kétemeletes házban a földszintet dupla belmagassággal alakították ki nappalival, étkezővel és konyhával, valamint egy dolgozószobával és stúdióval.

A felső szinten két nagyobb és két kisebb háló található, valamint egy fürdő. Az egész otthont átjárja a melegség és a családias harmónia: nagyon pozitív energiák és béke sugárzik a ház minden szegletéből.

A tervezők jó néhány szerkezeti elemet nem takartak el, a tartógerendáktól és a többi faelemtől még inkább erősödik a rusztikus otthonosság érzete, ami tökéletesen beleillik a csodaszép angol környezetbe. Mi pedig csak annyit mondanánk: szívesen innánk itt pár ötórai teát.

Ez is érdekelhet:

Második virágkorát éli ez a csodaszép francia pajtaház

Régi kövekből rakták újra varázslatosan ezt a dél-franciaországi nyári lakot. Hófehérebb már nem is lehetne!

(Fotók: Jill Tate) 

elliot | Anglia | united kingdom | ház | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom