Ezek Európa legjobb halloweeni úti céljai

Míg a legtöbb európai városban találhatunk kedvünkre való halloweeni programot, a SchengenVisaInfo kiemelte azokat a helyeket, amelyek a legnépszerűbbek a turisták körében.

Derry, Észak-Írország

Észak-Írország egyetlen, épségben megmaradt fallal körülvett városát, Derryt sokan a világ halloween fővárosaként ismerik, és a hírnév megalapozásában az is közrejátszhat, hogy a városon belül és kívül is számos, emberi maradványokkal teli árkot fedeztek fel. Október 28-tól október 31-ig tüzes Samhain fesztivál várja a látogatókat koncertekkel, installációkkal, fényekkel és árnyalalakokkal.

A törcsvári kastély, Románia

A Drakula kastélyaként ismert, Brassó melletti úti cél rendszeresen szervez bulikat a legkülönbözőbb alkalmakra, melyek közül a halloween különösen jól illik a hely profiljához. 

Aki behatóbban is elmerülne a Drakula-hangulatban, annak a figura feltételezett mintájául szolgáló havasalföldi fejedelem, III. Vlad szülőhelyét, Segesvárt érdemes megcéloznia.

Prága, Csehország

A gótikus stílusáról és kiemelkedő építészetéről ismert cseh főváros minden évben számos rendezvénnyel várja október utolsó napját, karneválok, mesemondó fesztiválok, tematikus vásárok és tökfaragó műhelyek hozzák hangulatba a turistákat. Idén október 30-án jelmezes halloween-felvonulást tartanak.

Amszterdam, Hollandia

Október 31-én a holland főváros utcái is megtelnek jelmezesekkel, bár a település ilyenkor is elsősorban a bulijairól híres, illetve a szellemsétáról, amelyen profi mesemondó riogatja a közönséget Amszterdam sötét titkaival.

Koppenhága, Dánia

Bár Dániát nem éppen a régre visszanyúló halloweeni hagyományairól ismerjük, Koppenhága az egyik legnépszerűbb úti cél, és akit itt ér az október vége, annak érdemes benéznie a Tivoliba, amely többek között elvarázsolt kertekbe vezető, alkalomhoz illő túrákkal veszi ki a részét az ünnepből.

Különösen lenyűgöző az, hogy ilyenkor mintegy húszezer töklámpás fénye ragyog fel.

Ha a halloweeni programod már megvan, de még valami finomság hiányzik, akkor van néhány ötletünk.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

Európa | események | utazás | halloween

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom