Megelégelték a turistákat, tüntetést szerveztek a kedvelt osztrák városban

A világörökségi Hallstattban alig több mint hétszázan élnek, a főszezonban viszont naponta akár tízezer látogatót is fogadnak, amit a helyiek már kicsit soknak éreznek.

Idén tavasszal néhány órára egy antiszelfifalat is felhúztak, de valójában radikálisabb és tartósabb megoldásra vágynak a lakók. Most azt kérik az önkormányzattól, hogy maximálja a napi látogatók számát, és délután öt után már ne engedjen be turistabuszokat. Bár a turizmus vitathatatlanul fontos pillére a város gazdaságának, a helyiek szerint nem biztos, hogy minden körülmények között megéri.

A festői hegyekkel körülvett, tóparti Hallstatt iránti érdeklődés 2006-ban ugrott meg igazán, miután egy dél-koreai romantikus drámában sokan láthatták,

de állítólag a Jégvarázs háttereit is ez ihlette. A film tovább növelte a város népszerűségét Ázsiában, hat évvel később pedig Kínában egy másolat is épült.

Korábban a város polgármestere azt mondta, hogy harmadával csökkenteni akarják a Hallstatton áthaladó buszok számát.

Nem csoda, hogy Hallstatt filmeket ihletett, mert rendszeresen helyet kap a világ legszebb falvai között.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images, Unsplash)

hallstatt | ausztria | osztrák | tüntetés | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom