Fény és forma: ez a fantasztikus otthon modern építészeti megoldásokkal hozza karnyújtásnyira a természetet

A Halo House Semarangban található, amelyet a helyi építészstúdió, a Tamara Wibowo Architects tervezett és épített. Az ingatlan lenyűgöző példája az innovatív építészeti megoldásoknak és annak, hogy a modernitás miként tud harmonikus kapcsolatba kerülni a természeti környezettel.

Az ingatlan ezer közül is megkülönböztethető, köszönhetően fő jellegzetességégeinek, a kör alakú üregeinek és a látványos halo tetőablakainak. Ezek nemcsak egyedi megjelenést kölcsönöznek az épületnek, hanem fontos funkciójuk is van. A kivágások lehetővé teszik a természetes fény behatolását az épület minden sarkába, miközben gyönyörűen megvilágítják a belső teret és megidézik a lombkoronát.

Az épületegyüttes két, fával burkolt, pajta formájú szárnyból áll. Az otthon belső és külső terei harmonikusan kapcsolódnak egymáshoz, miközben különleges élményt nyújtanak mindazoknak, akik belépnek az ajtón.

A Halo House belső terei is lenyűgözőek. A nappali és az étkező tágas tereit nagy, elforgatható üvegajtók szegélyezik, tovább fokozva a természetes fény és a friss levegő beáramlását. Az ingatlan belső kialakítása során arra törekedtek, hogy a közösségi helyiségek és a privát terek között nagyszerű egyensúly jöjjön létre, egyszerre biztosítva a lakók kényelmét, szabadságát és intimitását.

Tamara Wibowo, az építész stúdió alapítója szerint a Halo House kiváló példa arra, hogyan lehet egyesíteni a modernkori építészetben a kreativitást és a funkcionalitást. Azt vallja, hogy az általa megalkotott ingatlan nemcsak egy lakóhely,

hanem élményforrás és műalkotás is,

amely szinkronba hozza a 21. századi megoldásokat a természetes környezettel.

(Forrás: Dezeen, fotók: Andreaswidi)

ingatlan | modern építészet | belsőépítészet | otthon | építészet

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom