Hamarosan áthajthatunk a hidak hercegén

Kuwaitban az idén átadják majd a világ leghosszabb hídját, amelyet az ország 13. emirjéről neveztek el, és amely az újjáélesztett selyemúthoz is kapcsolódna.

Hidakkal előszeretettel foglalkozunk a Roadsteren, ajánlottunk már top ötöt Európából, különlegeset Vietnámból, és foglalkoztunk olyan világsztárokkal is, mint a Golden Gate. Hanem a Sheikh Jaber Al-Ahmed Al-Sabah eddig nem került terítékre, érhetően, hiszen még nincs is készen.

Ha elkészül, annál figyelemreméltóbb lesz: a szerény hárommillárd dolláros költségvetésével jelenleg a világ egyik legnagyobb infrastrukturális beruházásának számít, és ez lesz a leghosszabb híd a világon.

A Kuwaiti-öböl közlekedése hamarosan még pörgősebb lesz

A 13. kuwaiti emirről elnevezett hídon simán megrendezhetnek majd egy maratont, elvégre több mint 48 kilométer hosszan nyújtozkodik majd Kuwait City és a tőle északra lévő, egyelőre még nem is létező Subiya New Town között. És ha ez nem volna elég, a feljesztés egy még nagyobb terv, az ősi selyemút újraélesztése része.

Nem véletlenül nevezték el az egykori uralkodóról a projektet, elvégre az a Kuwaiti Nemzeti Fejlesztési Terv 2035 része, márpedig a néhai emir rengetegett tett az ország fejlesztéséért. Végeredményben a hidat nevezhetnénk egy rendkívül hosszú mólónak is, amelynek a leglátványosabb része a 335 méter magas, aszimmetrikus kábeltartó pillér.

A projekt befejezése után a jelenlegi egyórás autóút kevesebb mint húsz percre rövidül az öböl két pontja közt. A hidat a Hyundai E&C építi egy helyi kivitelezővel, a Combined Group Contracting Companyval közösen.

kuwait | beruházás | arab félsziget | perzsa-öböl | híd

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom