Már csak néhány napig lehet látogatni az ország talán legszebb kastélyát

November 1-től zárva lesz.

A legenda szerint Erzsébet királyné tiszteletére húzták fel a francia Loire folyó mentén található középkori várkastélyok mintájára a tiszadobi Andrássy-kastélyt, melyet id. Andrássy Gyula, az Osztrák–Magyar Monarchia első külügyminisztere építtetett 1880 és 1885 között. A soktornyos épület neogótikus-romantikus stílusjegyeket hordoz, a Tisza partjához közel, magaslaton épült, így kiemelkedik a folyó árterének lapályából.

A gyönyörűen gondozott angolkerttel körülvett épület érdekessége, hogy az évszakok számának megfelelően négy bejárata, a hónapok számát követve tizenkét tornya, a hetek számára reflektálva ötvenkét szobája és az év 365 napjának megfelelően ugyanennyi ablakszeme van.

A lenyűgöző épület az észak-alföldi régió leglátogatottabb kastélyának számít, csak az elmúlt másfél évben 68 ezren keresték fel.

A kastélyt a következő hónaptól viszont bezárják, ugyanis megkezdődik az új állandó kiállítás fejlesztése, ami várhatóan a jövő év végéig tart, tehát egy darabig nem látogathatja a nagyközönség. Az új kiállítás az Andrássy család és a kastély történetét mutatja be, a kiállításon túl kávézót, múzeumi boltot, éttermet és rendezvényteret is kialakítanak.

Ez is érdekelhet:

Ötvenöt hektárnyi vidéki luxus – Ilyen a Hertelendy Kastély

Van egy mesés hely Somogy közepén, ami kívül van téren és időn, és így tökéletesen alkalmas arra, hogy magunk mögött hagyjuk a világ minden zaját. Mert ez a világ most nagyon hangos, de a Hertelendyben ebből semmi sem érződik.

(Felhasznált források: MTI, Wikipedia, fotók: Instagram, Getty Images)

november | legszebb | bezár | andrássy kastély | tiszadob

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom