Három avokádós étel, amiért csak rajongani lehet

Az avokádó rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag, ráadásul értékes vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, ezért érdemes beépíteni a táplálkozásunkba.

Néhány egyszerű recepttel és megfelelő fűszerezéssel könnyedén kihozható belőle a legjobb ízvilága, így még az is szívesen fogyasztja majd, akit korábban natúr íze nem fogott meg.

Tartalmas reggelihez: Avokádós toast

Hozzávalók:

  • néhány szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • egy puha avokádó
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1/4 lime leve
  • csírák

Elkészítés:

  1. A kenyér mindkét oldalát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és megpirítjuk.
  2. Az avokádót kettévágjuk, kiszedjük a magját, és lehúzzuk a héját. Felszeleteljük, ráfektetjük a kenyérre. Sózzuk, borsozzuk, egy kevés lime-mal ízesítjük. Tálaláskor csírákkal a tetején kínáljuk.
Teljesértékű ebédhez – Avokádós chili non carne

Hozzávalók:

  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 avokádó
  • 40 dkg vörösbab lecsöpögtetve
  • 20 dkg paradicsom leforrázva, meghámozva
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lime leve
  • olívaolaj
  • pirospaprika, chilipehely, só, bors

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a babot, a felkockázott édesburgonyát, a kaliforniai paprikát, és felöntjük alaplével. Gazdagon fűszerezzük.
  3. Amikor az édesburgonya megpuhult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott avokádót. Frissen tálaljuk.
Esti filmnézéshez – Guacamole

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 1 db paradicsom
  • 1/4 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerinti mennyiségű csilipehely
  • 1/2 lime leve
  • só, bors
  • friss koriander

Elkészítés:

  1. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és apró kockákra daraboljuk.
  2. A hagymát, a fokhagymát beletesszük egy aprítógépbe, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott avokádót, és durvára aprítjuk.
  3. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, csilit adunk hozzá, és hozzáfacsarjuk egy lime levét. Elkeverjük, friss aprított korianderrel a tetején kínáljuk.
Egyszerű, nagyszerű

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

vega | húsmentes | vegetáriánus | avokádó | vegán | recept

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A nyár titkos karmesterei nélkül nincs biztonságos repülés
Hirdetés