Három étel, ami nem hiányozhat a túrazsákból

Van élet a szendvicsen és a rántott húsos zsömlén túl is.

Burrito
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál víz
  • 6-8 tortilla
  • főtt rizs
  • jégsaláta
  • főtt kukorica, vörös bab lecsepegtetve
  • 3 paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma felszeletelve
  • 1 kis csokor aprított koriander
  • 15 dkg sajt
  • oregánó, só, köménymag, pirospaprika, bors

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Adjuk hozzá a fokhagymát, az aprított vöröshagymát, és pároljuk üvegesre! Tegyük hozzá a marhahúst és pirítsuk meg, közben sózzuk és fűszerezzük ízlésünk szerint! Amikor a hús elkészült, félretesszük.
  2. Egy tortillalapot kiterítünk, a közepére nagyjából két-három evőkanálnyi rizst teszünk, majd ráhalmozunk ugyanennyi marhahúst. Rakunk rá egy kis salátát, kukoricát, babot, néhány szelet paradicsomot, megszórjuk lilahagymával, korianderrel és reszelt sajttal.
  3. Felhajtjuk a tortilla alját, hogy elfedje a tölteléket, majd behajtjuk a széleit, és szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk.
  4. Az alufóliába tekert burritókat serpenyőbe tesszük, és fólián keresztül mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon bennük. Hőtartó tálba sorakoztatva visszük magunkkal.
Zabkása befőttesüvegben

Fél bögre zabpelyhet, ugyanennyi növényi tejet, egy kis doboz görög joghurtot, egy evőkanál chia magot, egy evőkanál édesítőszert és pár csepp vaníliaaromát egy befőttes üvegben összekeverünk, rácsavarjuk a tetejét, és betesszük a hűtőbe éjszakára.

Másnap durvára tört olajosmagvakkal, aszalt gyümölcsökkel és friss gyümölcsdarabokkal megszórjuk.

Tizenöt perces mogyorókrémes croissant

Egy csomag levelestésztát kicsomagolunk, háromszög alakúra felvágjuk. Mindegyik tésztadarabot megkenjük mogyorókrémmel, feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.

Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

Gyorsan, egyszerűen, mindenféle konyhai tudás nélkül elkészíthető zöldséges pitéket is ajánlunk. Mind tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, érdemes sorra mindegyiket kipróbálni!

(Fotók: Getty Images)

recept | zabkása | gasztronómia | croissant | burrito

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Hirdetés