Három éve indultak, de már ők az év legjobb belsőépítészei

Egy fiatal dizájnercsapat, a Pyxis Nautica nyerte Az Év Belsőépítész Cége díjat Az Év Irodája versenyen. Ez nemcsak azért nagy szó, mert a 10. Év Irodája verseny független zsűrije százhetvenöt pályázat közül választotta ki a legjobbakat, hanem azért is, mert a Pyxis egy rendkívül fiatal csapat, mindössze három éve indult.

Az elhivatottság mellett a design & build szemlélet a siker egyik titka, vagyis a Pyxis a tervezés után nem száll ki a projektből, hanem végig, akár az utolsó kép helyére kerülésééig kézben tartja a kivitelezést is. Így történt ez az Év Irodája versenyre nevezett Palazzo Hunyadi esetében is. A Vár lábánál lévő patinás épület klasszikus értékeit, erős karakterét megtartották a felújítás során, ugyanakkor bátor és határozott saját koncepciót alkottak, amelyet végig is vittek. Kifejezetten progresszív a sötétkék falú konyha: erőteljes és meglepő, és ha kivennénk az épületből, nagyon hiányozna.

A belsőépítészeti tervezéshez külön grafikai arculatot készítettek, és rátaláltak a „klasszikus grafikai tartalom, modern csavarral” irányra. Az épület különböző részein felbukkannak reneszánsz portrék, a tárgyalóban a Budavárról készült legkorábbi, 1470 körüli Schedel-féle metszet átiratát csodálhatjuk, ugyanakkor bekerült a bérbeadó által javasolt teniszpályás festmény is, amely tökéletes színharmóniában van az adott helyiség falával.

A társművészetek bevonása – amelyet a Palazzo Hunyadinál is alkalmaztak – szintén markánsan jelen van a Pyxis Nauticánál, elvégre az egyes projektjeiknél a vizuális kultúra egésze is fontos, nem csupán az építészeti megoldások; ezért is nevezik szívesebben magukat designcégnek. A Pyxist 2017 nyarán alapította Monori László, Tóth Dávid és Tótszabó Tamás, azóta a csapat duplájára bővült Péntek Ágnes, Kis Ferenc és Valastyán Igor érkezésével.

(Fotó: Jaksa Bálint)

év irodája | pyxist nautica

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom