A nagy téli bekuckózások sztárjai a forrócsokik, melyek pillanatok alatt elkészíthetők, hogy aztán kortyonként felmelegítsenek.
Összeállításunkban három olyan receptet mutatunk, amelyek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, hiszen a legegyszerűbb alaprecept mellett hoztunk egy alkoholos változatot és egy brutális kalóriabombát is.
A legegyszerűbb változat
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál víz
- 1 csésze tej
- 1 csipet só
Elkészítése: egy kis lábasban, közepes lángon keverjük össze a cukrot, a kakaóport és a vizet! Miután feloldódott, adjunk hozzá tejet és sót, majd keverjük össze! Hevítsük forróra, majd öntsük bögrébe! Ízlésünk szerint díszítjük!
Egy kevés alkohollal megbolondítva
Hozzávalók:
- 2 csésze tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 1/2 evőkanál holland kakaópor
- 1/4 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 30 milliliter Kahlúa kávélikőr
- mini mályvacukrok a tálaláshoz
Elkészítése: egy közepes lábasban keverjük össze a tejet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót, majd 2-3 perc alatt melegítsük fel! Miután levettük a tűzről, keverjük bele a Kahlúát! Azonnal tálaljuk, mini mályvacukorral díszítjük.
A legnagyobb kalóriabomba
Hozzávalók
- 25 gramm csokoládé
- 250 milliliter tej
- 1 teáskanál kukoricaliszt
- tejszínhab
- nagy mályvacukrok
- csokoládé forgács
- sós karamell és csokoládészirup
Elkészítése: egy kis lábasba beleöntjük a tejet, elkeverjük benne a kukoricalisztet, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a csokoládét és felolvasztjuk. Átöntjük egy bögrébe, majd elkezdjük díszíteni. Elsőként mehet a tejszínhab, amibe beleültethetjük a mályvacukrot. Erre jöhet a csokoládé és a sóskaramell-öntet, végül egy jókora adag csokiforgács.
(Fotók: Unsplash)
forró csoki | tél | isteni | recept | tipp
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!