Négy izgalmas alkotó, aki inspirációt hozott az idei évünkbe

A művészet ereje segíthet a nehéz időkben, akár abban, hogy új utakat találjunk, akár abban, hogy egy kicsit magunk mögött hagyjuk a hétköznapok gondjait. Idén is több különleges alkotóval készítettünk interjút, ezekből válogattunk.

Fürjesi Csaba

Fürjesi Csaba grafikus- és festőművész, tíz éve él Salzburgban. Munkái nevesebb hazai és nemzetközi galériákban szerepelnek, világszerte számos egyedi és csoportos kiállítása volt már, huszonhét éve vezet egy művészetelepet a Nógrád megyei Cereden.

Művészetről, kétlakiságról, flow-élményről is beszélgettünk a művész Humánszinkron című budapesti kiállítása kapcsán.

"Becsületes, munkába járós szakma ez is” – Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel

Fürjesi Csaba grafikus- és festőművész, tíz éve él Salzburgban. Munkái nevesebb hazai és nemzetközi galériákban szerepelnek, világszerte számos egyedi és csoportos kiállítása volt már, huszonhét éve vezet egy művészetelepet a Nógrád megyei Cereden. M...

Szilvia Molnar

Ugyan a könyve még meg sem jelent, a mérvadó The Guardian már a jövő esztendő kötelező olvasmányai között emlegeti regényét. Ha mindez nem lenne elég, ezt az eredményt a magyar származású Szilvia Molnar elsőkönyves szerzőként érte el.

A Roadster megkereste a Texasban élő írónőt, és kifaggatta The Nursery című regényéről.

Budapestről az irodalmi elitbe – Szilvia Molnar-interjú

A magyar származású írónő első könyvét máris a jövő esztendő kötelező olvasmányai között emlegetik.

Keresztes Zsófia és Zsikla Mónika

A Velencei Biennálén Magyarországot idén Keresztes Zsófia képviselte Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállításával, amely február 26-ig látható a Ludwig Múzeumban.

A biennálé után és a Ludwig Múzeumos megnyitó előtt Keresztes Zsófia kiállító művészt és Zsikla Mónikát, a kiállítás kurátorát faggattuk.

Budapestre érkezik a Velencei Biennálé fantasztikus magyar kiállítása – Interjú Keresztes Zsófiával és Zsikla Mónikával

Keresztes Zsófia Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállítása elhozta a Magyar Pavilon 127 éves történetének legmonumentálisabb és legkomplexebb tárlatát, ami napokon belül a Ludwig Múzeumba érkezik. A művésszel és a kurátorral beszélgettünk.

 

 

 

keresztes zsófia | szilvia molnar | interjú | zsikla mónika | fürjesi csaba

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom