Első ránézésre talán nem gondolnánk, hogy Magyarországon található ez a három pincészet

Ha a hazai pincészetekre gondolunk, elsőként talán a Szépasszony-völgyben található autentikus pincesorok jelennek meg lelki szemeink előtt. Pedig Magyarországon is megindult a Nyugat-Európában már korábban elkezdődött forradalom, amely a kortárs dizájn egyeduralmáról szól.

A modern vonalvezetés, az acélszerkezetek, a letisztult, természetközeli építőanyagok és a nagy üvegfelületek dominanciája éppúgy jelen van Franciaországban, mint a Mátránál.

Kreinbacher Birtok

A Somló-hegy lábánál fekvő impozáns Kreinbacher Birtokot bármelyik Nyugat-Európai borászat megirigyelhetné. Az indusztriális stílusú komplexum fő épülete hajóorrként emelkedik ki a tájból.

Az épületegyüttest alapjaiban hatja át a modern építészet, de a tervezők arra is törekedtek, hogy a 21. századi megoldások mellett a hagyományos értékeket is megőrizzék a vintázs hangulaton keresztül.

Így kerül tökéletes harmóniába az urbánus letisztultság a vidéki rusztikussággal.

A birtok idegenforgalmi jelentőséggel is bír, ugyanis szállodával és étteremmel egyaránt rendelkezik, így a gasztronómia szerelmesei akár több napot is eltölthetnek az ültetvények szomszédságában.

Tervezőstúdió: Ekler Építész Kft.

Sauska borászat

A Villánytól dél-nyugatra található Sauska borászathoz egy tartályos erjesztő, egy palackozóüzem és egy logisztikai raktár tartozik, melyeket a természetközeliség jellemez.

A terméskővel burkolt komplexum tökéletesen illik a tájba, architektúrájának izgalmasságát pedig a homlokzattal párhuzamosan futó faszerkezetek adják meg.

A belső terek vasbeton pillérei és a monumentális csarnokterek modern gondolkodásról árulkodnak, a klasszikus borospincék dongaboltozatának megidézése pedig a hagyományok iránti elkötelezettséget szimbolizálja.

Tervező: Sugár Péter

Kovács és Lánya pincészet

A Mátrai borvidék szívében található birtok modern épületegyüttese a bizonyíték arra, hogy Gyöngyöstarjánon a Kovács és Lánya pincészet segítségével újjászületik és minden eddiginél magasabb szintre emelkedik a borkultúra.

A lankás dombok lábánál elterülő, mintegy százhektáros szőlőbirtok egyszerre testesíti meg a fiatalos lendületet és a generációk közötti tiszteleten alapuló tradíciókat.

A szálláshellyel is rendelkező birtok az ősz színeit magára öltve a toszkán hangulatot árasztja magából, miközben a természet kincsei előtt is tiszteleg.

Tervezőstúdió: Grafit Építész iroda és a GK Industry Technology

Ez is érdekelhet:

13 596 egyenként elforgatott téglából épült ez a hihetetlen borászat

A bor nem tudjuk, hogy milyen, de az épület – az épület az önmagáért beszél.

nagy sztori | építészet | pincészet | bor | sauska

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom