Három muffin a tavasz gyümölcseivel és zöldségeivel

A kevert sütemények nagyon népszerűek otthoni sütés-főzés során, hiszen néhány hozzávaló pontos kimérését és összekeverését követően tökéletes sütemények készíthetők. Három változatot mutatunk, amelyekben a tavasz ízei jutnak központi szerephez.

Eper-rebarbara muffin

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 ek sütőpor
  • egy nagy csipet só
  • ¼ csésze olvasztott, sótlan vaj
  • 2 nagy tojás
  • 1 1/2 csésze natúr joghurt
  • 1 3/4 csésze kockára vágott eper
  • 1 3/4 csésze kockára vágott friss rebarbara
  • 1 tk reszelt citromhéj

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra!
  2. Egy másik nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, tegyük bele az apróra vágott epret és rebarbarát is!
  3. Vajazzuk ki a muffinformákat, majd adagoljuk bele a tésztát! Sütőben 20-25 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe nem maradt-e nyers! Szobahőmérsékletűre hűlve kínáljuk!
Sárgarépás muffin

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3/4 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze növényi olaj
  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze búzakorpa
  • 2 1/2 csésze reszelt sárgarépa

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra, kivajazzuk a muffin formákat, és félretesszük.
  2. Minden hozzávalót egy tálban elkeverünk, hogy homogén állagú masszát kapjunk.
  3. A tésztát a muffinformába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Sárgabarackos kukoricadarás muffin

Hozzávalók:

  • ⅓ csésze apróra vágott aszalt barack
  • ½ csésze forró víz
  • ¾ csésze liszt
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1 ek tej
  • ½ tk sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • ⅛ tk só
  • ¼ csésze joghurt
  • 1 ½ ek repceolaj
  • 1 ek méz
  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy tojásfehérje
  • ½ tk reszelt narancshéj

Elkészítése:

  1. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk.
  2. Az aszalt gyümölcsöt 20 percre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és felaprítjuk.
  3. Egy tálban összekeverünk minden hozzávalót, és a muffinformába adagoljuk.
  4. 20-25 perc alatt készre sütjük, fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.

Gyakorlatilag nulla erőfeszítéssel egészséges és tartalmas vacsorát készíthetünk. Ráadásul nincs másra szükség hozzá, mint egy tepsire, némi olívaolajra, kolbászra és friss zöldségekre.

(Fotók: Getty Images)

recept | édesség | desszert | muffin

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa