Három TikTok recept, amit kipróbáltunk, hogy nektek ne kelljen

Nehéz lépést tartani a TikTok-trendekkel, különösen akkor, ha újabbnál újabb receptekről van szó. A felhasználók kreativitása úgy tűnik,  határtalan, hiszen nemrégiben például egy burgonyás csokis keksz kezdett el szélsebesen terjedni a közösségi oldalon.

Összegyűjtöttünk három népszerű receptet, hogy aztán ki is próbáljuk azokat. Mutatjuk, érdemes-e nektek is követnetek a példánkat.

Burgonyacsipszes csokis keksz

Vannak, akik el sem tudják képzelni az édeset a sós nélkül, egészen bizarr megközelítése azonban az ízek harmóniájának az, hogy az egyik népszerű márka csipszét keverjük bele a keksz tésztájába. Vettünk tehát egy nagy levegőt és @bromabakery videója alapján mi is nekifogtunk a nem mindennapi nasi gyártásába.

A recept maga rendkívül egyszerű, gyakorlatilag tényleg nem lehet elrontani akkor, ha a hozzávalókat pontosan mérjük ki. Sőt, még a csipsz összetörése is kellemes élmény,

ahhoz hasonlítható, mint amikor a buborékfóliát pukkasztgatjuk.

 

A kóstolásnál azonban jön a feketeleves. A keksz egyetlen pozitívumát sztárszakácsként egy főzőműsorban úgy emelnénk ki, hogy "merőben új szintre emeli a roppanós textúrát". Azonban itt az összes előnye ki is fújt, mert a sós csipsz és a vajas keksz sehogy sem kerül benne harmóniába, a végeredmény pedig

egyáltalán nem lesz egy olyan keksz, amit szívesen fogyaszt az ember a délutáni kávéja mellé.

Tepsis gnocchi gombával és kecskesajttal

Carina.Wolff receptje igazán csábítónak tűnik egy hosszú munkanap után, hiszen nincs más dolgunk, minthogy elővegyünk egy tepsit, beleszórjuk a készen megvásárolt, de még nyers gnocchit, rászórjuk a gombát egy kevés lilahagyma kíséretében, bespricceljük olívaolajjal, majd bevágjuk a sütőbe. Amikor nagyjából megsült, rászórunk egy marék rukkolát, rámorzsoljuk a kecskesajtot és

visszatesszük pár percre, hogy az utolsó alkotóelemek is összesüljenek.

 

Elvileg a gnocchinak tökéletes állagot kellene kapnia a sütőben, a hagymának szépen meg kellene karamellizálódnia, hogy ellensúlyozza a rukkola keserűségét, a kecskesajtnak pedig krémes állagúvá kellene változnia a hő hatására.

A valóságban azonban a gnocchi betonkemény és az egész étel olyan száraz lesz, hogy kétségbeesve kiált valami krémes szószért. Valószínűleg sokat segített volna a gnocchin, ha előfőzzük, a pozitívumot viszont még ebben a fogásban  is meg lehet találni:

ha megeszünk belőle egy kisebb tányérral, garantáltan fedezzük közben a napi folyadékbevitelünket.

Pesztós lasagna-tekercsek

A pesztó egy igazán sokoldalú étel, hiszen egyszerűen rádobhatjuk egy spagettitésztára, megkenhetjük vele a pirítósunkat, de belekeverhetjük a pogácsatésztába is, hogy különleges ízt adjon neki. Rachlmansfield nevű TikTokker azonban lasagna-tekercset készített a segítségével.

A recept szerint megfőzte a lasagne tésztákat, majd megkente pesztóval és paradicsomos szósszal, megszórta sajttal, halmozott rá némi ricottát, majd feltekerte a tésztákat és hőállótálba sorakoztatta azokat.

A tetejére halmozott még mindenből egy keveset, majd készre sütötte.

A rövid videó alapján ez egy villámgyors recept, a valóságban viszont hihetetlenül macerás egyesével megkenni a kifőtt tésztákat, amik ráadásul a vízből kiszedve vagy elszakadnak vagy ragadni kezdenek. Maga a pesztós töltelék viszont kifejezetten finom a paradicsomszósszal, a sajttal és a ricottával, így el tudjuk képzelni, hogy

tekercsek helyett klasszikus lasagne formában simán működni tud.

Nem minden TikTok recept kiábrándító, vannak nagyon is finom fogások, amelyeket pillanatok alatt el lehet készíteni a kisvideók segítségével, sőt, a felhasználók gyakran megosztanak olyan konyhai praktikákat is, amik tényelg tudnak működni a gyakorlatban is.

(Nyitókép: Getty Images)

tiktok trend | lasagne | gnocchi | pesto | csokis keksz | chips

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa