Ezzel a három zöldséges tekerccsel várd a tavaszt

Frissítő, eredeti, kreatív és nagyon-nagyon finom!

Az ázsiai konyha egyik legnépszerűbb előétele a tavaszi tekercs, amelyet általában káposztával, sárgarépával és más zöldségekkel töltenek meg. A rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel azonban húsos, vegetariánus és vegán változatban is elkészíthető. Mutatjuk, hogyan.

Marhahúsos tavaszi tekercs

Hozzávalók:
• 45 dkg marhabélszín csíkokra vágva
• 1/4 csészényi Stir Fry Szósz
• 8 rizspapír
• 1 csészényi aprított sárgarépa
• 1 csészényi friss koriander
• olaj

Elkészítése:

  1. A marhabélszínt csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a Stir Fry szósszal, letakarjuk, és legalább egy-másfél óráig pácoljuk.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk, és 3 perc alatt rózsaszínűre sütjük a marhahúst.
  3. Egy tálba meleg vizet öntünk, a rizspapírt belemártjuk, hogy átnedvesedjen, és a munkalapra fektetjük. Egy kanálnyi marhahúst, két evőkanálnyi sárgarépát és 2 evőkanálnyi aprított koriandert teszünk bele. A tészta jobb és bal oldalát behajtjuk, majd feltekerjünk, hogy hengert kapjunk. Serpenyőben, bő olajban néhány perc alatt készre sütjük.
Vegetariánus tavaszi tekercs

Hozzávalók:
• 1/2 kínai káposzta finomra vágva
• 1 nagy sárgarépa gyufaszálra vágva
• 2 fokhagymagerezd zúzva
• egy kis darab gyömbér lereszelve
• 1 evőkanál koriander
• 1 evőkanál szezámolaj
• 1 evőkanál rizsbor (opcionális)
• 1 evőkanál szójaszósz
• 3 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál vízzel elkeverve
• só
• 1 csomag rizspapír
• olaj, sütéshez

Elkészítése:

  1. Egy wokot felhevítünk egy kevés szezámolajjal, hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát, és 1 percig folyamatosan kevergetve megpirítjuk.
  2. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, két-három perc elteltével pedig a további hozzávalót is hozzáadjuk. Kissé összesütjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk, hogy kihűljön.
  3. A rizspapírt vízbe mártjuk, és az első recepthez hasonlóan megtöltjük, hogy aztán forró olajban aranybarnára süssük.
Vegán tavaszi tekercs

A vegán tavaszi tekercs különlegessége, hogy a zöldségeket nyersen fogyasztjuk, a tekercseket nem sütjük meg. Tulajdonképpen bármilyen vékony hasábokra vágott zöldséggel megtölthetjük, kerülhet bele káposzta, sárgarépa, uborka, jalapeno, újhagyma, zellerszár, kaliforniai paprika és koriander is.

Ha nincs kedved főzni, de mégis kipróbálnád, akkor ettől az új helytől érdemes rendelni!

vegetáriánus | recept | zöldség | vega | gasztronómia | tavaszi tekercs

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa