Friss bejelentés: egészen júniusig érvényben marad a határellenőrzés, hosszabb várakozási időre kell számítani a német határokon

A német hatóságok bejelentették, hogy további három hónapig fenntartják az ellenőrzéseket Lengyelországgal, Csehországgal és Svájccal közös határaikon.

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter bejelentette: 2024. június 15-ig folytatják az ellenőrzéseket a lengyelországi, csehországi és svájci szárazföldi határokon. Meglátása szerint az intézkedéssel meg tudják akadályozni a Németországba irányuló illegális migrációt, és fel tudják deríteni azokat az embercsempészeket, akik illegális útvonalakon segítik a migránsok bejutását az országba.

Meglátása szerint ezek az intézkedések korábban már hatékonynak bizonyultak, hiszen október óta mintegy ötszázhatvan embercsempészt tartóztattak le.

A határellenőrzés meghosszabbítása megnövekedett várakozási időt jelenthet, azonban ahogy fogalmazott, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az ingázók esetében minimalizálják a kellemetlenségeket.

Mint ismert, Németország korábban már bejelentette, hogy az Ausztriával közös határellenőrzést is meghosszabbítják, az a jelenlegi információk szerint 2024. május 11-ig marad érvényben. Az intézkedés lejárta után a hatóságok a migrációs helyzettől függően ismét meghosszabbíthatják azt.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

Németország | embercsempész | migráció | határellenőrzés

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom