Jobb lesz, ha megszokjuk: marad az ellenőrzés ezzel az országgal közös határunkon

Három héttel, november 3-ig meghosszabbította a szlovák kormány az október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzéseket a szlovák-magyar határon - erről szerdai ülésén döntött Ódor Lajos ügyvezető miniszterelnök leköszönő kabinetje.

A Roadsteren is megírtuk, hogy Pozsony október 5-én vezetett be ideiglenes határellenőrzéseket a szlovák-magyar határon, az intézkedést az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolva. Az ezzel kapcsolatos döntést egy nappal azután hozták, hogy

Csehország és Lengyelország hasonló intézkedést vezetett be Szlovákiával közös határain.

A határellenőrzés célja a következő időszakban is az lesz, hogy minél kevesebb illegális migráns érkezhessen az országba, s az ellenőrzéseket is ugyanúgy - a határ teljes hosszában, a biztonsági helyzet alakulását szem előtt tartva - valósítják majd meg - közölte a hosszabbítás javaslatát előterjesztő szlovák belügyi tárca.

A pozsonyi belügyminisztérium adatai szerint a nyugat-balkáni tranzitútvonalon Szlovákiába érkező illegális migránsok száma tavaly augusztusban kezdett érezhetően növekedni. A szaktárca szerint idén már közel negyvenezer illegális migráns érkezett az országba, ami tizenegyszer több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

magyar határ | határellenőrzés | szlovákia | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom