Vajon melyik bolygón lehet ez a ház?

Mintha csak a jövőben járnánk, amikor az emberiség a kihalás szélére sodródott, és már csak elvétve találni szeretett sárbolyónkon közülünk valókat.

Vagy egy másik égitesten vagyunk, amely a Földhöz nagyon hasonló, és csak most tartunk a benépesítés kezdetén. És hiába vagyunk messze oly sok mindentől, valahol a káprázatosra megfestett semmi közepén, jól jön, ha beolvadunk a környezetbe – talán azért, hogy még véletlenül se találjanak ránk.

Akárhogy is van,

a Maui Clifftop Hause különleges kisugárzása mellett nehéz elmenni.

Az otthon egy sor miniépítményből épül fel, minden kis lakóhelyiségben találunk hálószobát, fürdőt, központi konyhát és étkezőt is. A minibirodalom hasznos alapterülete mintegy négyzáz négyzetméterre tehető.

A beltér tökéletes összhangban van a tengerparti környezettel, a pálmafákkal, a zúgolódó óceánparttal – ezért sem kell megijednünk a házon belüli bambuszinváziótól. A tető nemcsak az éghajlat szélsőséges időjárásától óv meg, hanem segít az otthonnak a sziklás tájba beolvadni. Hiszen a rejtőzködés, az elvonulás, a túlélés a kulcs.

Az ingatlant egyébként egy szlovén iroda, a ljubljanai Dekleva Gregorič Arhitekti tervezte, és Hawaii északi partjainál található, a Nyugat-Maui-hegység közelében. Szívesen felfedeznénk közelebbről is, már ha sikerülne rátalálnunk erre az ügyesen rejtőzködő hajlékra.

Ez is érdekelhet:

Skócia minden báját megtaláltuk ebben a pajtaházban

Vadvirágosan gyönyörű projekt, főszerepben egy pajtaházzal és a hamisítatlan skót vidékkel.

(Forrás: Dezeen)

föld | dizájn | otthon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom