Csak két hozzávalóra van szükség a legjobb házi mogyorókrémhez

A világ legnépszerűbb mogyorókrémje a mogyoró és a csokoládé tökéletes keveréke, melynek állaga is olyannyira perfekt, hogy egyaránt remek választás akkor, ha kenyérre kennénk és akkor is, ha süteménybe töltenénk. Azt azonban kevesen tudják, hogy házilag is pillanatok alatt elkészíthető. 

A kereskedelmi forgalomban kapható, nagyon népszerű mogyorókrém három összetevőből,  mogyoróból, cukorból és kakaóból készül. Olaszországban készítették az elsőt még a második világháború után; ebben az időszakban meglehetősen nehezen volt hozzáférhető a kakaó, így csak kis mennyiséget használtak a receptúrában.

Az évek során némiképp módosult a mogyorókrém receptje,

a korábbi kemény, vajszerű állagú élelmiszerből mára krémessé és kenhetővé vált.

A házi készítésű mogyorókrémhez csupán két kulcsfontosságú alapanyagra és alig tíz percre van szükség. A mogyorót öt perc alatt egy tepsiben megpirítjuk, ledörzsöljük róla a héját, majd aprítóban homogén állagúra aprítjuk. Ezt követően nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük az olvasztott csokoládéval.

Ízlésünk szerint használhatunk ét- és tejcsokoládés változatot is.

Az így elkészült mogyorókrém légmentesen záródó edényben, hűtés nélkül is tárolható. Ráadásul, mivel sem a mogyoró, sem a csokoládé nem romlik meg könnyedén, a krémes finomságunk nagyjából egy hónapig biztosan fogyasztható marad.

Érdemes a kamrában tárolnunk, így ugyanis a csokoládé nem keményedik meg és azonnal kenhető állagú marad. Hűtőben tárolva a mogyorókrém megdermedne és hosszú időre lenne szükség ahhoz, hogy ismét visszanyerje krémes állagát.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty Images)

konyhai tipp | nutella | trükk | praktika | mogyorókrém

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram