Házimuzsika világsztárokkal: nem mindennapi koncertet rendeznek Budapest egyik legszebb hotelében

"Az üres virtuozitás nem művészet. Akkor él át a közönség katarzist, amikor gondolatokat és érzelmeket közvetít egy előadás" - mondja Rost Andrea szeptember 21-i, Hot Jazz Banddel közös Dalok a lányszobámból című koncertjéről. Az előadás az Aria Hotel Budapestben található Café Liszt szervezésében jön létre egy olyan sorozat részeként, melyben világhírű művészek fellépését intim közelségből tapasztalhatja meg a közönség.

Az est során a neves operadíva számára fontos, igazán személyes zeneszámokat hallhatunk: musical részleteket, egykori táncdalfesztiválok győztes dalait és filmzenéket; Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marilyn Monroe-n át Marlene Dietrichig. A sokszínű programot a Kossuth-díjas Hot Jazz Band dzsesszes, szvinges átiratában hallgathatjuk meg. A koncert intim hangulatához az is hozzájárul, hogy a dalok között a művésznő karrierjének állomásait személyes történetekkel illusztrálja.

Rost Andrea számos alkalommal énekelt a New York-i Metropolitan Opera és más világhírű zenés játszóhelyek színpadán, nemzetközi hírét olyan szerepeknek köszönheti, mint a Rigoletto Gildája, a Varázsfuvola Paminája vagy a Pillangókisasszony Cso-cso-szánja. Nagyhírű partnerekkel lépett fel, úgy mint Luciano Pavarotti, Plácido Domingo és José Carreras, ám vonzódása a opera világához nem volt mindig egyértelmű:Az első zenei emlékeim a Táncdalfesztiválhoz kötődnek: bár csak hároméves voltam az elsőnél, de a szüleim később elmesélték, szinte odaszegeződtem a tévéhez, és minden dalt tudtam kívülről. Összecsődítettem a gyerekeket az udvarba, leültettem őket hokedlikra és sámlikra, és egy kis betonemelvényen elénekeltem nekik a repertoáromat, amely ezekből a dalokból állt. Ők tapsoltak, én meghajoltammeséli azokról a korai élményekről, melyek mélyen inspirálták a Dalok a lányszobámból című előadást.

Érzelmileg intenzív élményre számítunk, mert ritkán hallhatóak ezek a zseniálisan megírt könnyűzenei számok olyan képzettséggel és hozzáértéssel rendelkező operaénekes előadásában, aki a legnagyobb operaházak színpadán edződött. A művésznő értve énekel, így a közönség minden szám esetében mélyreható előadást kap – mondja Magyar Kornél, az Aria Hotel zeneigazgatója, akivel a Kossuth-, Prima Primissima- és Liszt Ferenc-díjas magyar díva kapcsolata évekre nyúlik vissza. Rost Andrea nemcsak örömmel tölti idejét a szálloda zenei tematikájú tereiben, vagy ad itt sajtótájékoztatót, de korábban eleget tett Magyar Kornél felkérésének és elfogadta az épület opera szárnyának tiszteletbeli kurátori tisztségét.

A koncerten – melynek látványtervezője Varró Zoltán dizájner –, megszólal az Aria Hotel saját Bogányi hangversenyzongorája is, amely a hotel nyitása óta a Music Garden auláját ékesíti.

A Café Lisztnek otthont adó, New York-i Library Hotel Collection szállodacsoporthoz tartozó Aria Hotel minden részletében a zenének hódol. Az épület négy zenei szárnyát a dzsessz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, negyvenkilenc szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi. A szállodának saját zenei igazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolat építésével. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt egyik termének, a tükörteremnek felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel: Plácido Domingo, Gregory Porter, Lenny Kravitz, hogy csak néhányat említsünk. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna.

Az esemény szeptember 21.-én, csütörtökön, 19 órakor kezdődik, jegyeket ide kattintva lehet vásárolni.

rost andrea | koncert | aria hotel | előadás | hot jazz band

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom