Ezt mindig érdemes megtenned, ha magánszállást foglalsz

Az Airbnb tavaly felmérte, mit remélnek a leginkább a brit utazók a vakációtól.

A visszajelzésekből pedig kiderült, hogy az utazók olyan autentikus élményeket keresnek, amelyek segítségével bepillanthatnak a helyi életbe, esetleg részt is vehetnek benne. Vagyis a turisták a kötelező és felkapott látnivalók mellett szeretnék megismert az úti cél valódibb arcát is.

Ötből egy utazó pedig kimondottan azért választja az Airbnb-t, mert azt reméli, hogy ezáltal közelebb kerülhet a hely szelleméhez.

A vendégek majdnem kétharmada szerint az Airbnb-zés valóban szorosabb kapcsolatot biztosít a helyi kultúrával, mint egy szálloda. A magánszállások népszerűsége ezért is nőhetett olyan rohamosan az elmúlt években, 2021 és 2023 között ugyanis hetvenkét százalékkal többen választották ezt a szállásformát.

A vendéglátók gyakran segítenek a rejtett gyöngyszemek felfedezésében, mert szerencsés esetben behatóan ismerik a környéket és annak legizgalmasabb részleteit. A vendégek közel fele pedig meg is fogadta a tanácsokat, amiket a vendéglátójától kapott, és felkereste az általa ajánlott helyszíneket. Ha Airbnb-ben szállunk meg, érdemes tehát érdeklődnünk a házigazdánál a lehetőségekről.

Van még egy fontos dolog, amit érdemes megtennünk, mielőtt kijelentkezünk egy Airbnb-ből.

(Forrás: Airbnb, képek: Getty Images)

helyi kultúra | autentikus | magánszállás | élmények | szállásfoglalás

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram