Bevállalnád? Ezzel a trükkel készült a világhírű író Martinije

Bár Ernest Hemingway szinte bármit megivott, ami alkohol volt, a kedvencének állítólag a száraz Martini számított, amit elviselhetetlenül hidegen ivott.

Ernest Hemingway a világ egyik leghíresebb írója, az életét azonban az alkohol befolyásolta. Szerette a whiskyt, a bort, a rumot – becsületére szolgáljon viszont, hogy alkoholizmusát sosem titkolta. Egyszer úgy fogalmazott:

A borivás számomra olyan természetes volt, mint az evés és éppen ugyanannyira létfontosságú is.

Hemingway nevéhez egy különleges koktél is fűződik, Havannában előszeretettel fogyasztotta az elképesztően erős Death in the Afternoon-t, a történetek szerint azonban a kedvenc itala egy extra száraz Martini volt, amit jeges-hidegen fogyasztott. Ahhoz pedig, hogy előállítsa a világ leghidegebb Martinijét, egy trükköt is bevetett.

A vizet teniszlabdák tárolására szolgáló golyócsőben fagyasztotta le, így hatalmas jéghengereket kapott. Behűtötte a poharakat, sőt még a díszítéshez használt gyöngyhagymákat is lefagyasztotta.

A végeredmény egy olyan hideg ital lett, amiről Hemingway csak így dicsekedett:

Az ujjakhoz tapad.

(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)

alkohol | koktél | hemingway | extra száraz martini | ernest hemingway

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom