Magyar dizájntárggyal bővült a lipcsei Iparművészeti Múzeum állandó gyűjteménye

Hevesi Annabella stúdiója, a Line and Round lámpája, a Roly-Poly megosztott fődíjat kapott egy lipcsei kiállításon, és a helyi múzeum állandó gyűjteményébe is bekerült.

Hevesi Annabella az egyik legismertebb hazai dizájner, akinek a Burnt Geometry kollekciójára már korábban is felfigyeltek a szakmában. A 2022-es dizájnhéten a Dedas kanapét jutalmazták különdíjjal a bútorcsaládból: a kanapé legyártásához még egy Mercedes-beszállítóra is szükség van, a tervezéséről és a gyártásáról pedig bővebben is írtunk.

Most viszont a bútorcsalád egy másik tagját érte hatalmas megtiszteltetés: a Roly-poly lámpa a lipcsei Grassimesse kiállítás után elnyerte a kiállítás megosztott fődíját, és a GRASSI Museum für Angewandte Kunst Leipzig (azaz a lipcsei Iparművészeti Múzeum) beválogatta az állandó gyűjteményébe.

„Néhány napja a lipcsei múzeum tulajdonába került egy háromgömbös Roly-Poly függesztékünk, így az már hivatalosan is a gyűjtemény részévé vált” – írta Annabella.

A kiállítás szponzora, a smow design még októberben készített interjút Annabellával és a Line and Round stúdió társalapítójával, Bella Gáborral, amiben sok egyéb mellett arról is kérdezték, hogy hogyan jött létre a Line and Round, és „hogyan szabadult ki a szabadulószobák játékiparából?”.

(Fotó: Rácmolnár Milán, borítókép: Burnt geometry collection)

line and round | dizájn | roly-poly | hevesi annabella | lámpa

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Egykori vasútállomásból lett a Google új New York-i irodája

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom