Ezt a térképet minden utazónak érdemes átnéznie, mielőtt külföldre megy

A hiánypótló, interaktív térképről kiderül, melyik országban mire számíthatunk belépéskor.

A koronavírus okozta karanténok, illetve azok feloldása országonként más és más szabályok szerint zajlik, ember legyen a talpán, aki pontos képet szeretne kapni arról, mi történik éppen a világban, hová érdemes utazni, vagy hogy hová nem is érdemes elindulni.

Az International Air Transport Association (IATA), egy nemzetközi légi közlekedési szervezet hozta létre az Utazási Szabályozások Térképe névre hallgató projektet, amelyen mindig frissítve láthatjuk, melyik országban mi vár ránk a belépéskor (illetve, hogy beléphetünk-e egyáltalán).

Az országokat színkódokkal jelölik, ha pedig rákattintunk egy-egy országra, akkor szöveges információk is megjelennek. Az egyes országokat a következő kategóriákba osztották: teljesen lezárt, részben lezárt, nem lezárt, és felülvizsgálat alatt.

Velencébe mi, magyarok például nyugodtan mehetünk

A térképet erre az oldalra kattintva lehet használni. Ha Magyarországot nézzük ezen a térképen, azt látjuk, hogy Magyarország területére nem lehet belépni, kivéve, ha a felsorolt harminchárom országok valamelyikéből érkezik az ember, és az is kiderül, hogy kéthetes karantén vár a belépőkre.

Bár az oldal készítői igyekeznek folyamatosan frissíteni az adatbázisukat, arra felhívták a felhasználók figyelmét, hogy próbáljanak több forrásból tájékozódni, és mindig nézzék meg az adott ország külügyminisztériumának honlapját a legfrissebb információkért.

magyarország | ország | térkép | interaktív | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom