Hivatalos: a világ leghosszabb függőhídja kötheti össze hamarosan a szárazföldi Olaszországot és Szicíliát

Szicília és az olasz szárazföld összekötése egy híddal már évezredek óta beszédtéma. Most valósággá is válhat.

Nem új keletű ötlet, hogy egy híddal kössék össze Szicíliát és a szárazföldi Olaszországgal. Az ókori rómaiak voltak az elsők, akik felvetették, az elmúlt évezredekben pedig újra és újra beszédtémává vált. 2009-ben már egészen közel jártak az olaszok ahhoz, hogy az ambiciózus elképzelést megvalósítsák, végül azonban a híd nem épült fel.

Mint ismert, a szárazföldi Olaszországot és Szicíliát a Messinai-szoros választja el egymástól, hogy egyben összekösse a Jón-tengert a Tirrén-tengerrel.

A szoros legkeskenyebb pontján 3,1 kilométer széles.

A szicíliai oldalon Messina és a szárazföldi részen pedig a calabriai Villa San Giovanni városa található.

A kormány most jóváhagyta az új híd építését, amely 11,6 milliárd euróba kerül majd. Ha elkészül, ez lesz a világ leghosszabb függőhídja. A tervek szerint az építmény 3600 méter hosszú lesz és ellenáll majd egy 7,5-ös erősségű földrengés mellett az extrém szélnek is.

Természetesen a híd nem fog egyik napról a másikra felépülni, a tervek szerint a 2030-as évek nagyszabású projektje lesz. Addig pedig marad a repülőgép és a komp, mint a Messinai-szoroson való átkelés lehetséges módja.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

messina | messinai-szoros | függőhíd | szicília | olaszország

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom