A hídon evés hatalmasat javított az életérzés-ranglistán

Persze ilyen ranglista nincs, és ha lenne, akkor sem szerepelt volna rajta a hídon evés. Mostanáig.

Amióta megláttuk a Szerencse-hidat, nem tudunk szabadulni a gondolattól, hogy egyszer majd ott költsünk el egy romantikus vacsorát. Azért a fogásokkal vigyázni kell, nehogy száznapos tojást rendeljünk véletlenül – merthogy a híd a kínai Henan tartományban van, közelebbről Csengcsouban.

A hétmilliós városka nem turisztikai célpontként ismert, jó példa viszont a gyorsan változó kínai városokra: már épült egy vidámpark ott, benne egy 120 méter magas óriáskerékkel, és most itt a Szerencse-híd, amit jó érzékkel a Shopping Boulevardra helyezett el a tervező Arizon Design.

Elsősorban a fiataloknak szánják a hidat, amelynek névválasztásra egy szokást is kialakítottak: a látogatók felírhatják a nevüket és egy kívánságukat egy papírra, amit aztán lelakatolnak az ennek szánt helyre, majd a kulcsot a folyóba hajítják, ahonnan többet nem is halássza ki senki emberfia.

A szerencse és a boldogság tehát a látogatónál marad mindörökre, legalábbis ha a dizájnereken múlik.

A száz méter hosszú hídon egy 1100 m²-es étterem található. Mivel a székek és az asztalok a jókora boltívek alá kerültek, középen megmaradt egy széles folyosó a közlekedésre, ezzel megőrizve a híd eredeti funkcióját. A „széleken” ülő vendégeknek rengeteg természetes fény jut, az étterem pedig a lehető legközvetlenebb kapcsolatba kerül a Shopping Boulevard többi részével.

Amíg pedig nem jutunk el Henanba, maradhatunk a jó öreg európai hidaknál, amelyek közt szintén bőven találunk klasszikusokat.

(Fotók: Arizon Design)

vacsora | kína | szerencse-híd | henan | lifestyle

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom