Ezek azok az ügyek, amelyekre egész évben érdemes odafigyelni

Mi a közös a bringás ételosztókban, az üditős óriásvállalatban és a könyvvizsgáló cégben? Mondjuk.

Az ünnepek közeledtével sokunk eszébe jut az adakozás, a másokon való segítés. Ilyenkor mintha könnyebben is menne az együttérzés, a mások iránti odaadás, a jótékony ügyek mellett való kiállás. A társadalmunkat, életünket és vállalatokat befolyásoló ÜGYek persze folyamatos érzékenységet és cselekvést kívánnak. Most olyan civil és vállalati kezdeményezésekről beszélgettünk, amelyek társadalmi ügyeket szolgálnak egész évben. Beszélgetőpartnereink ezúttal Liptay Gabriella, a KPMG Magyarország marketing- és kommunikációs Igazgatója, Szűcs Judit, a Coca-Cola új vállalati kapcsolatokért és kommunikációért felelős vezetője, és Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

Anger is a gift, azaz a düh valójában egy ajándék. Innen indult 2011-ben a bringás maffiózók útja. „Ami minket dühített, hogy az emberek, akik az utcán vannak, a hajléktalan emberek, nem kéne, hogy ott legyenek. Olyan sorsokat ismertem meg, amik nem kellene, hogy az utcán végződjenek. Tudatosan elkezdtünk azzal foglalkozni, hogy az utcán lévő emberek életét segítsük, és magát a hajléktalanságot mint nagy gyűjtő, a hajléktalanellátást, illetve a különböző szociális ügyeket elkezdjük szolgálni egy kicsit másképpen. A bringa volt az innováció, a kúl faktor” – halljuk Havasi Zolit. Magyarország leginnovatívabb civil szervezete jelenleg tizenkét projektet működtetve segít rászoruló családoknak és hajléktalan embereknek.

Egyre több nagyvállalat is csatlakozik társadalmi ügyeket szolgáló témákhoz, illetve áll ki mellettük, mint például a Coca-Cola, számos purpose kampányával. „Könnyű megtalálni azokat az ügyeket, ahol feszültség van a társadalomban, és ahol mi úgy érezzük, hogy a mindenki egyenlő gondolattal egy társadalmi párbeszédet tudunk generálni” – mondja Szűcs Judit elképesztő empátiával és elkötelezettséggel.

Az inclusion and diversity fogalompáros a KPMG számára is éppoly lényeges. „Egy nagyon fontos metszete a mi működésünknek, ami ebben a sokszínűséget és gendertémát, egyáltalán a munkavállalók e téren vett környezeti kulturális sokféleségét takarja. Ez azért is nagyon fontos, mert a cégünknek egy meghatározó százaléka tanácsadói munkakörben van, olyan cégekkel dolgozunk együtt, ahol szemléletformálás is történik. Az ilyen cégek felelősséggel kell, hogy benne legyenek az ügyfélkapcsolatokban, hogy azt a tudásbázist, amit globálisan és lokálisan összegyűjtöttek, valamilyen módon át tudják adni a környezetüknek” – vallja Liptay Gabriella

Persze rengeteg fontos téma mellett köteleződhetünk el, akár egyénenként, akár vállalatok és civil szervezetek karöltve. A hajléktalanság, diverzitás, fenntarthatóság és megannyi közös ügy közös előrehaladásához pedig figyelnünk és cselekednünk kell, mégpedig nemcsak karácsonykor, hanem januártól decemberig.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a nyolcadik epizód errefelé található. A következő adás január 7-én jelenik meg.

budapest bike maffia | highlights of hungary | podcast | coca cola | szűcs judit

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom