Hihetetlenül szépek ezek a drótoszlopok az olasz tengerparton

Az Opera nevű installációtól teljesen elállt a szavunk. És nem, ezek nem ügyes renderek, hanem a valóság.

Az olaszországi Reggio Calabria nevű városban helyezett el negyvenhat drótoszlopot Edoardo Tresoldi. A művész a Giunchi parkban tette le az oszlopokat, a tengerpart mellett; az állandó installáció célja pedig Tresoldi szavaival élve az, hogy nyugalmat árasszon, és el tudjunk merengeni. Ezek mellett pedig még egy cél teljesült; jelesül az, hogy ámulatba ejtően gyönyörű és párját ritkítóan különleges szoborpark lett az eredmény.

A tengerpartról át lehet látni Szicília felé: az építésznek nagyon megtetszett ez az egyszerre intim és eldugott helyszín, ahonnan a túlpartra lehet bámészkodni és elmerengeni, ezért helyezte el itt az Opera nevű oszlopinstallációt. Az oszlopok a művész szerint az élet egyszerű pillanatait ünneplik.

A negyvenhat oszlop legmagasabbika nyolc méter magas, mindegyik dróthálóból készült, alulról pedig kivilágítják éjszaka.

A klasszikus oszlopformát félig áttetszően, fémmel megkavarva a művész azt reméli, hogy az arra látogatók elgondolkoznak a helyről, ahol épp vannak, valamint az emberi létezés és a minket körülvevő világ kapcsolatát is másképp értékelik majd.

Szerintünk egészen mágikus lett, ha Reggio Calabriában laknánk, valószínűleg minden este kisétálnánk oda.

Ez is érdekelhet:

Megkövült lávafolyóra tekint ez az elegánsan szép faház

Emellett egy fa nő ki a terasza közepéből, és minden évszak gyönyörűen áll neki.

(Fotók: Roberto Conte)

drótoszlop | eduardo tresoldi | opera | reggio calabria | fémoszlop

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom