Egyre többen érkeznek Budapestre ebből az utazótípusból

Nagy lendületet vett az üzleti rendezvények, konferenciák, kongresszusok piaca, ahol a május mellett az október az év legforgalmasabb hónapja.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleménye szerint a hivatásturizmus lesz a turisztikai ágazat motorja ősszel. Mint írják, az üzleti turizmus, a MICE (Meetings, incentives, conferences and exhibitions) szegmens gyors ütemű hazai visszaépülését mutatja, hogy a szövetségi nagyrendezvények száma alapján

a konferenciavárosok legfrissebb globális rangsorában Budapest a huszonkettedik helyezést érte el, négy helyet javítva 2019-hez képest.

Olyan városokat utasított maga mögé, mint Montreal, Mexikóváros, Varsó, Edinburgh, Bangkok, Isztambul vagy épp Zürich.

A sikerhez a könnyű megközelíthetőség, az inspiráló környezet, a megbízható infrastruktúra, a professzionális szolgáltatói háttér és a biztonságos környezet mellett hozzájárulnak az elmúlt évek fejlesztései is.

Például csak ebben az évben tíz új szálloda lépett piacra több mint ezeregyszáz szobával, emellett kilencvenkét rendezvényhelyszín is rendelkezésre áll. Ráadásul két, ezer fősnél is nagyobb befogadóképességű komplexum várja már a konferenciázókat, a Budapest Kongresszusi Központ és a felújított Hungexpo.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ szerint csaknem tíz százalékkal nőtt az üzleti utazók száma 2022-höz képest az év első kilenc hónapjában.

 

A legnagyobb érdeklődés Németországból, Dél-Koreából, az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Izraelből és Ausztriából tapasztalható.

A konferenciapiaci megrendelők java része is ezekhez az országokhoz volt köthető, de jelentős volt a skandináv országok, valamint Olaszország, Ausztria és Svájc súlya is.

Az elmúlt évben például a Budapesten tartott nemzetközi konferenciák közel nyolcvanhat százalékát, a belföldi szervezésű eseményeknek pedig ötvenegy százalékát fogadta a főváros. A legtöbb ilyen hazai rendezvényt (71,6 százalék) szállodában tartották, de a konferenciaközpontok részesedése (11,3 százalék) is nagyot nőtt, a 2019-es 4,8 százalékhoz képest több mint duplájára.

Üzleti ebédre ez az öt nagyszerű budapesti hely remek választás lehet, bár egyes kutatások szerint az üzleti utak sosem lesznek már a régiek.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

budapest | hivatásturizmus | utazás | üzleti

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom