Hogy lehet egy régi gyerekjáték dizájn elem?

A gyerekkorunk féltve őrzött kincsei, a kedvenc kis autónk, a legkedvesebb plüsseink, társasjátékaink gyakran egy dobozban várják a padláson, hogy újra felfedezzük őket. Amikor pedig ez megtörténik, ott a dilemma, hogy mit csináljunk velük. Ragaszkodunk hozzájuk, de valahogy mégsem találjuk a helyüket felnőtt életünkben. Nézzük, hogyan építhetjük be a lakásunk berendezésébe ezeket a régi kedves emlékeket!

Rajzok, kirakók a falra

Egy szép tájképet vagy egy hangulatos városrészletet ábrázoló puzzle a dolgozószobában vagy akár a nappaliban is jól mutathat a falon egy vagány keretben. Amennyiben egy nagyobb felület is rendelkezésünkre áll, akkor egy kollázst is készíthetünk, amiben helyet kapnak a kirakók mellett régi rajzaink, vagy olyan oklevelek, elismerések, amelyekre igazán büszkék vagyunk. Ezekhez jól passzolnak a régi nyaralásokból maradt képeslapok, de egy mélyebb keretbe a tengerparton gyűjtött kagylók, kövek, bármilyen más emlék is elfér, amiket eddig csak egy doboz mélyén őriztünk.

Kisautókból mini város

Akár a könyvespolcon is elkülöníthetünk egy fakkot, ahová emléktárgyak, például kisautók vagy más játékfigurák kerülhetnek. Ezzel úgy is eljátszhatunk, hogy veszünk egy nagyobb üvegtálat, és abban rendezzük el az autókat és a többi kelléket. Vehetünk akár pluszban pár kis fát, figurát, kavicsokat, építhetünk makett épületeket, mintha csak egy kis várost rendeznénk be. Erre rápillantva gyerekkorunk legszebb emlékeit idézhetjük fel bármikor.

LEGO® a polcokra

A LEGO® a legtöbb gyereknek - és lássuk be, sok felnőttnek is - a legféltettebb kincsei között van számontartva. Ha felnőttként is a legózás az egyik kedvenc hobbink, akkor biztos van néhány nagyobb autó, épület, akár egy űrállomás a birtokunkban. Ezek akár külön polcos szekrényt is kaphatnak mondjuk a dolgozószobában. Ezeket elrendezhetjük úgy, mintha csak egy kiállítást terveznénk meg. Feliratokat is készíthetünk hozzájuk, amin jelezzük, mikor raktuk össze, vagy éppen milyen emlékünk fűződik hozzá.

Retro társasok a nappaliba

Egy Gazdálkodj okosan! vagy Kérdezz! Felelek társas szinte mindannyiunkban nosztalgiát ébreszt. Ne rejtsük el ezeket, hanem a nappaliban a dohányzó asztal alsó polcára tegyük ki őket bátran. Legközelebb, ha egy kis házibuli lesz nálunk, könnyen lehet, hogy ezek a játékok adják majd meg az alaphangulatot.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom