Így változtatja meg a turizmust a forró európai nyár

Az idegenforgalmi szervezetek szerint a dél-európai hőhullámok tartósan megváltoztathatják az utazási szokásokat.

A turisták egyre inkább a hűvösebb úti célok felé fordulnak, vagy tavasszal illetve ősszel veszik ki a szabadságukat, hogy elkerüljék a rendkívüli hőséget.

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) adatai szerint tavalyhoz képest máris 10 százalékkal csökkent azoknak a száma, akik június és november között a mediterrán térségbe szándékoznak utazni. Kevesebben akarnak augusztusban, a csúcshónapban útra kelni, miközben egyre többen gondolkodnak őszi utazáson.

Megugrott az érdeklődés ugyanakkor Csehország, Dánia, Írország és Bulgária iránt.

A szervezet jelentéséből az is kiderült, hogy az utazók 7,6 százaléka komolyan aggódik a szélsőséges időjárási események miatt.

Egy norvég nyaraló például arról számolt be a Reutersnek, hogy hamarabb haza kellett térnie a vakációból, mert nem bírta a hőséget, és más római látogatók is azt mondták, hogy legközelebb alaposan meggondolják, hogy júliusban újra odautazzanak-e, mivel nehezen tudtak gondoskodni arról, hogy elég vizet igyanak, és nem volt könnyű légkondicionált pihenőhelyeket találni sem.

A görög hatóságok pénteken a turisták védelme érdekében a nap legforróbb részében lezárták az Akropoliszt, Spanyolországban az ország északi részén található tengerparti úti célokon és a szigeteken várható nagyobb kereslet, ahol általában hűvösebb van, bár most épp La Palmán is erdőtűz tombol.

Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e, biztonságos-e most útra kelni.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

hűvös | utazás | hőhullám | úti célok | klímaváltozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom